Borgere i Region Hovedstaden betaler mere i restskat end borgere i resten af landet

En gennemgang fra Skattestyrelsen viser, at borgere i hovedstadsområdet betaler mest i restskat. »Det kan være, at der sker mere for folk i forhold til flere jobskifter eller mere køb og salg af ejendom,« siger Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen, til TV2 Lorry.

Mens 1,2 millioner borgere i 2010 skulle betale restskat, gjaldt det i 2018 800.000 borgere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann

Bor du i Region Hovedstaden, og vil du undgå et skattesmæk?

Så kan det være en god idé at tjekke din forskudsopgørelse for 2020, hvilket blev muligt torsdag.

En gennemgang af danskernes årsopgørelser fra 2018, som Skattestyrelsen har foretaget, viser nemlig, at Region Hovedstaden, sammenlignet med de resterende regioner i Danmark, er det sted i landet, hvor danskerne har den højeste restskat.

Det skriver TV2 Lorry.

Cirka 255.000 borgere i hovedstadsområdet betalte tidligere på året i gennemsnit 5.900 kroner i restskat. Det er en tredjedel mere end i Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Midtjylland.

»Hvorfor, københavnere i mindre omfang får rettet deres forskuds- og årsopgørelse løbende, er svært at motivforske på. Det kan være, at der sker mere for folk i forhold til flere jobskifter eller mere køb og salg af ejendom. Så kan der være flere ting, man skal ændre. Det kunne være en årsag, men det er ikke noget, vi kan sige med sikkerhed,« siger Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen, til TV2 Lorry.

Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen

»Vi har mange oplysninger, men vi ved ikke alt «


Hun fortæller også, at der i en by med mange arbejdspladser, og mange studerende som går til og fra arbejdsmarkedet, er mange muligheder for, at der kan ske ændringer i løbet af et år.

Ændringer som køb eller salg af bolig, pension, barsel eller lønændringer, kan påvirke din forskudsopgørelse.

»Vi har mange oplysninger, men vi ved ikke alt. Derfor er det en god idé, hvis du bruger ti minutter på at sikre, at oplysningerne i din forskudsopgørelse er rigtige. En korrekt og opdateret forskudsopgørelse er den bedste måde at sikre sig mod en uventet restskat på,« siger Karoline Klaksvig til Tv2 Lorry.

Mens 1,2 millioner borgere i 2010 skulle betale restskat, gjaldt det i 2018 800.000 borgere.