Bendt Bendtsen i modvind hos K-vælgere

Kun lige over halvdelen af de Konservative vælgere mener, at Bendt Bendtsen er den rigtige til at stå i spidsen for partiet ved næste valg. Sagen om Pia Christmas-Møller har splittet partiet.

Bendt Bendtsen er presset. Sagen om Pia Christmas-Møller har splittet partiet. Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

Blot 54 pct. af de Konservative vælgere peger i dag på Bendt Bendtsen som den rigtige til at stå i spidsen for partiet ved næste valg. Og fyringen og den generelle håndtering af sagen om den tidligere politiske ordfører hos de Konservative, Pia Christmas-Møller, har svækket partiformanden.

Sådan lyder dommen fra næsten halvdelen af de 443 konservative, der er blevet interviewet til en Gallup-måling, foretaget i dagene efter at Pia Christmas-Møller forleden forlod den konservative folketingsgruppe i protest mod ledelsen og dermed brød VKO-flertallet.

Således er der lagt op til endnu en debat om Bendt Bendtsen, der ellers blev fejret som en vinder, da det ved valget for tre uger siden lykkedes ham at bevare de 18 konservative mandater.

Bendt Bendtsen ønskede i går ikke at kommentere målingen, og selvom gruppeformand Helge Adam Møller »naturligvis ville foretrække, at 100 pct. bakkede op«, så mener han ikke, at det er aktuelt at diskutere hverken ledelsen eller formandsposten.

»Jeg er da glad for, at der er et flertal, der bakker op, og havde jeg været en af de 443 adspurgte, havde procenten været endnu højere. Vi har en god leder, som fik kæmpe opbakning på det konservative landsråd for mindre end to måneder siden. Han har stor opbakning både i folketingsgruppen og i baglandet,« siger Helge Adam Møller.

Blandt de K-vælgere, der afviser Bendt Bendtsen som leder ved næste valg, foretrækker godt halvdelen Lene Espersen i front, mens 30 procent peger på Connie Hedegaard.

Sagen om Pia Christmas-Møller har i det hele taget splittet partiet godt og grundigt. Hver tredje konservative vælger mener, at det var i orden at fyre hende, hver tredje ved ikke, og hver tredje mener, at det var en fejl. Og ud af den sidste tredjedel mener halvdelen, at hun skal have posten tilbage.

Alligevel fortryder Helge Adam Møller ingenting.

»Helt ærligt, så tror jeg, at almindelige, konservative vælgere har et noget dårligere beslutningsgrundlag til at vurdere, hvem der er bedst på de forskellige pladser,« siger han.

Hovedpersonen selv ønskede i går ikke at kommentere tallene, da hun ikke vil skabe mere uro. »Jeg har slet ikke lyst til at gå ind i den her diskussion. Det ville være forkert af mig,« siger Pia Christmas-Møller.