B.dk vinder pris for nyt design

Berlingske.dk skiftede i januar navn til B.dk og blev redesignet fra top til bund. Nu er det relancerede site blevet hædret med en pris for sit udseende.

B.dk har vundet en designpris i kategorien "Bedste forsider", som Society for News Design Scandinavia uddelte torsdag aften. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingskes nyhedssite – www.b.dk - vandt her torsdag aften en designpris, da Society for News Design Scandinavia (SNDS) uddelte en række hæderspriser ved sin årlige konference, som i år blev afholdt i Stockholm.

B.dk vandt bronze i kategorien ”Bedste Forsider”, og hæderen kommer efter, at hjemmesiden i januar blev redesignet fra top til bund.

Ansvarshavende chefredaktør for Berlingske og B.dk, Lisbeth Knudsen, var med til prisuddelingen i den svenske hovedstad og glæder sig over anerkendelsen.

- Vi har fravalgt at være som de højtråbende, tabloide websider. Vi har valgt at gå en mere seriøs og mere international vej for signalere mere dybde. Derfor er det dejligt, at det ikke kun er tabloide websider, som vinder den her slags konkurrencer, siger hun.

Hvad kan I bruge den her pris til?

- Det motiverer til at blive endnu bedre. Vi har allerede en række nye ting på tegnebrættet, men grunddesignet er vi rigtigt glade for.

Hvad bliver det næste store tiltag på B.dk?

- Det bliver meget at involvere brugerne i større omfang. Det bliver at etablere debatfora, udvide dem og udvikle dem. Allerede i dag har vi et meget stærkt blogunivers, som vi gerne vil bygge videre på, siger Lisbeth knudsen.

Politiken blev også hædret ved prisfesten for en artikel om de danske raketbyggere ved Bornholm. Artiklen hed ”Raket-Madsen: Hvis vi crasher, skal det være et flot crash!” og kombinerer en klassisk skrevet tekst-nyhed med web-tv og grafik.

TV 2 vandt også hele to priser for deres temasites om EM i kvindehåndbold og VM i herrehåndbold.

SNDS består af medarbejdere og ledere fra medievirksomheder fra hele Skandinavien og blev grundlagt i 1985, som en udløber af det internationale Society for News Design.