244.482 kroner afgør, hvor i Nordsjælland en familie kan købe bolig

En kvart million kroner er afgørende for, hvor i Nordsjælland en familie med to voksne har råd til at købe bolig, skriver Frederiksborg Amts Avis.

»Det er især boligpriserne, der har betydning for indkomstkravet, men også udsving i kommuneskatter og priser på daginstitutioner spiller en rolle for familiens samlede økonomi,« siger Claus Langkjær, områdedirektør for Danske Banks privatkunder i Nordsjælland, til Frederiksborg Amts Avis. Arkivfoto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

244.482 kroner.

Det er beløbet, der afgør, om en familie har råd til at købe bolig i Rudersdal eller Halsnæs Kommuneer.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis på baggrund af en analyse foretaget af Realkredit Danmark.

Realkreditinstituttet har udarbejdet analysen således, at det har regnet på indkomstkravet for et parcelhus på 140 kvadratmeter i alle landets kommuner. Udregningen er ifølge avisen udarbejdet med afsæt i en familie med to børn med en bil samt en opsparing til udbetalingen på de første fem procent af husets værdi.

»Det er især boligpriserne, der har betydning for indkomstkravet, men også udsving i kommuneskatter og priser på daginstitutioner spiller en rolle for familiens samlede økonomi,« siger Claus Langkjær, områdedirektør for Danske Banks privatkunder i Nordsjælland, til Frederiksborg Amts Avis.

Claus Langkjær påpeger over for avisen, at der selvsagt også er store forskelle i indkomstkravet inden for de enkelte kommuners grænser. Ligeledes er husets beliggenhed og stand også medvirkende faktorer, ligesom antal børn, biler og størrelsen på opsparingen også har betydning.

Frederiksborg Amts Avis skriver, at der ifølge analysen fra Realkredit Danmark naturligvis også er markante forskelle i indkomstkravet, når man ser på hele landet.

Indkomstkravet er således højest i hovedstadsområdet, når det handler om boligkøb.