RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Afskediget fabriksarbejder blev overbevist om, at Trump er idiot

RokokoPosten: Med en rørende kommentar på Facebook fik Sofie et lys til at gå op for 47-årige Mitchell Kane, der fortryder, at han i sidste uge stemte på Donald Trump.

Fabriksarbejderen Mitchell Kane blev overbevist af gymnasieeleven Sofie Dahlgaards facebookstatus. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

»Insane and dangerous times that give me memories of a certain period in the 1930’s. If we do not learn from history, we are doomed to repeat it. My heart goes out to everyone who did not vote for a fascist demagogue. I cry my tears in hope of a better world.«

Sådan lød gymnasieeleven Sofie Dahlgaards Facebook-opdatering for præcis en uge siden, efter at hun var vågnet for at opdage, at Trump var blevet valgt som USAs præsident.

»Jeg skrev den på engelsk og gjorde opslaget offentligt, så hele verden kunne se min sorg og skuffelse,« forklarer hun.

Overraskende nok viste det sig, at Sofies ord faktisk nåede i hvert fald én person på den anden side af jordkloden. Det drejer sig om Mitchell Kane, der indtil for seks år siden arbejdede for General Motors på fabrikken Willow Run Transmission i det sydøstlige Michigan.

»Siden GM lukkede Willow Run i 2009, har jeg haft det virkelig svært. Ingen kunne bruge mig, og jeg så langsomt, hvordan min hjemby blev forladt og fattig. Det var som om, alle kom foran mig i køen,« fortæller den 47-årige langtidsledige og fraskilte mand, der sidste uge besluttede sig for at stemme republikansk for første gang.

»Efter så mange år med den samme politisk korrekte elite, der har mere travlt med at fortælle mig, hvad jeg ikke må sige, end med at skaffe jobs, gad jeg bare ikke mere. Det var tid til en forandring,« forklarer han.

Torsdag morgen fortrød Kane imidlertid sin stemme, da han ved et tilfælde så Sofie Dahlgaards opdatering.

»Pludselig kunne jeg se, at Trump er en idiot og en demagog, som bare fortæller mig, hvad jeg gerne vil høre. Men i virkeligheden gør han ingenting for mig, og jeg bør hellere alliere mig med alle USAs undertrykte og marginaliserede: de sorte, de homoseksuelle, de transkønnede,« fortæller han.

Mitchell Kane har derfor meldt sig ind i det demokratiske parti, fravalgt rødt kød og deltaget i en underskriftsindsamling, der skal sørge for kønsneutrale toiletter på hans lokale bar.

»Nu kan jeg pludselig se, hvad det hele handler om,« slutter han tilfreds.

Rokokoposten logo

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Læs flere nyheder fra RokokoPosten