Sov i en portvins-tønde

Suveræne mad- og vinoplevelser går hånd i hånd på luksushotellet The Yeatman, der er indrettet med vin som det gennemgående tema

Foto: PR

Første indtryk
Det er svært ikke at blive imponeret, når man træder ind i den enorme og højloftede lobby, hvor glastaget lyser rummet op i dagtimerne og giver et spektakulært kig til stjernerne om aftenen. En stor trappe leder ned til lobbyens underetage, og i midten troner en statue af den græske vingud Dionysos.

Værelserne
The Yeatman har 70 værelser og 12 suiter, der alle har balkon eller terrasse med en formidabel udsigt over Douro-floden og Portos gamle bydel. Rummene er store og er alle indrettet i en klassisk stil med møbler af høj kvalitet. Hotellets vintema ses tydeligst i nogle af de store suiter, hvor man blandt andet kan sove i en portvins-tønde - soveværelsets dobbeltseng er placeret i en gigantisk åben vintønde.

Mad og drikke
Selv om The Yeatman er et ægte vinhotel, bliver der ikke slækket på den madmæssige standard. Tværtimod. Med chefkokken Ricardo Costa ved roret har hotellets restaurant siden 2011 haft en Michelin-stjerne. Udover almindelige middage bliver der hver torsdag arrangeret en udsøgt vinmiddag, hvor vin indgår i mange af retterne, ligesom vin og mad er minutiøst parret. 

Særligt
The Yeatman har – naturligvis, fristes man til at sige – en vinspa. Vinothérapie®Spa er navnet, og tidligere i år vandt spaen den prestigefyldte titel ”European Hotel Spa of the Year” ved World Spa & Wellness Awards. Behandlingerne er baseret på de naturlige ingredienser fra vinproduktion, der angiveligt er rig på anti-oxidanter. I »Vinotherapien« kan man bl.a. tage et bad i  drue-ekstrakter – eller hvad med at få huden behandlet med Merlot-omslag eller et Cabernet-skrub? 

Særligt for vinelskere
The Yeatman ligger i Porto, der er verdens portvins-hovedstad samt udskibningssted for en stor del af den øvrige portugisiske vin, og det har sat sit markante præg på hotellet. Vinkortet er således second to none i både restaurant og bar - ikke mindst hvad portugisiske vine angår. Hotellet har angiveligt verdens største udvalg af portugisiske vine med over 1.100 forskellige slags på lager. Det kan man selv få syn for, når der hver eftermiddag er rundvisning i den imponerende vinkælder. Portvin fylder meget på hylderne, men der er også rigelige mængder hvid-, rosé- og rødvin. The Yeatman har indgået partnerskab med flere af landets største vinhuse, og disse afholder jævnligt vinsmagninger på hotellet. Er det ikke nok, ligger hotellet blot et stenkast fra flere store portvinshuse, der også tilbyder prøvesmagninger. Endelig arrangerer The Yeatman guidede ture til regionens omkringliggende vindistrikter.

Plus
The Yeatman ligger på Douro-flodens sydlige skråning, og netop beliggenheden på en skråning er et stort plus. Det sikrer nemlig, at man har en suveræn udsigt over byen fra både værelser og fællesområder på hotellet. Udover at nyde udsigten kan man på hotellet slappe af i den store have, der blandt andet indeholder en kroketbane. Britiske firmaer har i århundreder været kraftigt involveret i handelen med portvin, og The Yeatman har en vis britisk indflydelse, hvilket kroketbanen er et tydeligt bevis på. 

Minus
Bagsiden ved den enestående udsigt over Douro-floden og Portos gamle bydel er, at den charmerende bydel netop ligger på den anden side af floden. Derfor kan man ikke lige træde ud i den, men må krydse Dom Luis-broen først.

Pris
Priserne starter ved 1.400 kr. per nat for to personer i et dobbeltværelse med morgenmad.

Opholdet var betalt af Portos regionale turistråd

Se også: Hop på vin-bølgen i Oregon