SAS-præsident fløj med Ryanair

De to flyselskabers "pr-krig" fortsætter, efter at SAS' vicepræsident selv har købt billet til lavprisselskabet. Han sparede 300 kr., men måtte op "midt om natten" for at nå mødet kl. 13 i London.

SAS og Ryanair er ikke enige om prisen for en flybillet til London med lavprisselskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andy Rain
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først "inviterede" Ryanair ledelsen af SAS til gratis at flyve med, så de selv kunne opleve, hvordan man bliver "verdensmester" i lavpris og i at drive et flyselskab med overskud.

Læs også: Nu må du "ryge" hos Ryanair

Ja tak, svarede SAS' ledelse, og oplyste samtidig, at man med største fornøjelse ville tage imod invitationen, så man "en gang for alle kan få klarhed over, hvad det faktisk koster at flyve med Ryanair, når man har betalt gebyr for sin bagage, indtjekning, valg af sæde og betaling med kreditkort. I SAS er alt dette inkluderet i prisen."

Den udmelding fil Ryanair til at trække sin invitation tilbage, men SAS var nu så tændt på idéen, at vicepræsident og kommunikationsdirektør Claus Sonberg selv hev kreditkortet frem og købte en billet med Ryanair, da han skulle fra Oslo til møde i London.

Næppe var han landet i Stansted London, før Ryanair var ude med en pressemeddelelse om, hvor meget, han havde sparet SAS' betrængte budgetter for ved at flyve med lavprisselskabet. Ryanair-billetten kostede 970 norske kr. mod SAS-billetten til 3.344 norske kr., lød det glade budskab.

Under 300 kr. sparet
Men det er løgn og latin, svarer SAS nu igen. 

"Da jeg bookede min billet med Ryanair sidste mandag, kostede den med tillæg for indtjekket bagage samt "priority boarding" og "SMS-confirmation", som Ryanair anbefaler og kræver ekstra tillæg for, i alt 1.564 norske kr.", siger Claus Sonberg.

En billet med SAS - booket på nøjagtigt samme tidspunkt - stod ifølge Claus Sonberg ikke i 3.344 norske kroner, men 1.918 norske kroner.

Besparelsen er derfor reelt 345 norske kr. (under 300 kr.), og det kan efter Claus Sonbergs mening ikke opveje ulemperne ved at skulle stå op før kl. 6 om morgenen for at nå frem til et møde i London kl. 13 lokal tid.