Ståpladser i fly er OK

Fletallet af passagererne vil gerne spare penge og stå op under korte flyvninger, viser ny undersøgelse Ryanair har foretaget.

Først var et kinesisk lavprisselskab, som havde flere kunder end flysæder, der var på banen med idéen: ståpladser i flyene. Og nu er Ryanair også på banen.

Læs også: Hvad stewardesser hader ved passagerer

Det irske lavprisselskab, der må have rekord i udtænkning af ekstra gebyrer for alle former for ydelser  i forbindelse med flyrejser, har spurgt sine passagerer, hvad de mener om gratis ståpladser i fly.

Resultatet blev overbevisende. Mere end 80.000 passagerer og et flertal på 66 pct. svarede, at de gladelig ville stå op under flyvninger på op til en times varighed, mens 34 pct. helst vil sidde ned og betale for det.

Hvis ståpladsen kostede det halve af en siddeplads, svarede 42 pct., at de ville stå, mens flertallet, 58 pct., foretrak en siddeplads.
Det resultat af on-line undersøgelsen har overbevist Ryanair om, at man skal gå videre med planerne.

Ryanair skærer ned
"Med 120.000 passagerer, der har villet deltage i undersøgelsen, og mere end 80.000 af dem, der siger, at de gerne vil have ståpladser, vil vi fortsætte med at undersøge konceptet "fare free standing" med Boeing og de relevante myndigheder i EU og USA," siger selskabets ledende talsmand Stephen McNamara ifølge news.com.au

Helt gratis bliver de foreslåede ståpladser i givet fald ikke. Passagererne skal stadig betale skatter og afgifter til stat og lufthavne - og selvfølgelig alle de gebyrer, som Ryanair i forvejen har indført.

Ryanair har i øvrigt netop meddelt, at man fra oktober skærer 40 pct. ned i kapaciteten fra Stansted lufthavnen ved London på grund af lufthavnens højere afgifter.