Overdådigt luksushotel åbner i Tyrkiet

Til det nye hotel Mardan Palace Hotel i Antalya er der bl.a. gået 10.000 kvadratmeter bladguld og 23.000 kvadratmeter italiensk marmor.

Foto: Mardan Palace Hotel
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en byggesum på 8 milliarder kroner er Mardan Palace Hotel angiveligt det hidtil dyreste hotel i Europa - hvis man regner Antalya med til Europa og ikke til Lilleasien. Under alle omstændigheder åbnede hotellet 1. juni. Bag projektet står den russiske milliardær Telman Ismailov, der har hang til fyrstelig ekstravagance.

Telman Ismailov har i flere år været hyppig gæst på den tyrkiske middelhavskyst, og det er her på feriedestinationen Antalya, han har valgt at bygge sit overdådige hotel. Den excentriske rigmand har tjent sin formue som præsident for den russiske industrigruppe AST, og han har angiveligt ikke sparet nogen steder på det nye luksus-byggeri, som er emirer, præsidenter og kongelige værdigt.
 
En af verdens største pools
Mardan Palace Hotel er inspireret af Istanbul, hvor broerne over Bosporus forbinder Asien og Europa. På samme måde er hotellet bygget med en europæisk og en anatolsk vinge, som er forbundet af en elegant bro over den gigantiske pool, der med sine 16.000 kvadratmeter er blandt de største i verden.

Til byggeriet er der i øvrigt brugt 10.000 kvadratmeter bladguld, 500.000 krystaller og 23.000 kvadratmeter italiensk marmor.

Mardan Palace Hotel har 5.400 kvadratmeter mødefaciliteter fordelt på 15 mødelokaler og to store sale med plads til henholdsvis 1.200 og 800 personer. Alt er gennemført til mindste detalje med nyeste teknologi, integreret support, business-center med sekretariat og trådløst internet overalt. 

Det 7.500 kvadratmeter store spa-område har pool, sauna, hamam, aromaterapi, dampbad og massage. Der er et veludstyret fitnesscenter, hvor det er muligt at spille tennis, squash, badminton og beachvolley og Jack Nicklaus har designet hotellets 18-hullers golfbane.

9.000 tons sand fra Egypten
Hotellet har biograf, amfiteater og shopping-arkade og den private strand er tilført 9.000 tons sand fra Egypten. I den 900 kvadratmeter lagune kan man svømme og snorkle blandt 3.000 farverige fisk, strålende koraller og dykke ned til hajerne i deres bur.

Hotellet er indrettet med 24 restauranter, caféer og barer med menuer fra hele verden, og de 560 værelser og suiter har alle udsigt over enten Taurus Bjergene, Middelhavet eller den gigantiske pool, og man kan selv vælge, om man vil sove i øst eller vest. I den anatolske vinge er værelserne indrettet i orientalske stilarter, mens den europæiske vinge repræsenterer vestlige kulturer.

I juni koster det billigste værelse på Maran Palace 260 euro, men vil man have privat butler, privat pool, hamam og en villa-suite med den skønneste have koster det 840 euro pr. overnatning. Uden for sommersæsonen er priserne lidt lavere.