Ambassadørens Tyrkiet

Den tyrkiske ambassadør i Danmark er vild med feriebyen Antalya og metropolen Istanbul.

Ruinerne af den antikke by Perge, basaren i Istanbul og havkajaksejlads ved Antalya. Foto: Dimitar Dilkoff/AFP, Mustafa Ozer og Frits Meyst/NewsImages International Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antalya, den tyrkiske turismes hovedstad, ligger på Tyrkiets Riviera. 

Læs også: Ambassadørens eget Frankrig

Her skinner solen 300 af årets dage og skaber et paradis for solbadning, svømning, windsurfing, vandskiløb, dykning, sejlsport og bjergvandring,« siger Tyrkiets ambassadør i Danmark, Melih Mehmet Akat, der konstaterer, at hans personlige feriesteder – Antalya og Istanbul – falder sammen med mange danskeres:

»Hvis De har en chance for at besøge Antalya i marts eller april, kan De om morgenen dyrke skisport fra Saklikent Skii Center og om eftermiddagen tage en dukkert i det krystalklare, varme Middelhav.

Jeg vil gerne opfordre alle til at tage sig tid til et besøg i Aspendos, hvor man kan opleve verdens bedst bevarede amfiteater. De må ikke forsømme at se ruinerne af de berømte, antikke byer Perge og Termessos. Og glem heller ikke Saklikent-kløften.«

Lever 24 timer i døgnet
»Fortryllende Istanbul vil altid være en af mine favoritbyer, som jeg besøger mindst en gang om året. Istanbul lever 24 timer i døgnet og er en slags mini-Tyrkiet, hvor mange forskellige kulturer og livsopfattelser lever harmonisk sammen.

Her kan man på samme tid opleve en storby med skyskrabere og historiske monumenter og bygninger.

Når De holder ferie i Istanbul, skal De se Süleymaniye-moskeen, Den blå Moské, Hagia Sofia, Topkapi og Dolmabahçe-paladserne og Rumeli-borgen. Glæd også Dem selv ved at tage en bådtur op ad Bosporus eller til Prinsesseøerne, ved at nyde udsigten fra Galatatårnet og ved at køre i hestevogn i Büyükada. 

Jeg vil også anbefale Dem at spise fisk i en restaurant ved Bosporus, i Kumkapi-kvarteret eller Blomsterpassagen og til at prøve den unikke yoghurt i Kanlica.

Når jeg kommer til Istanbul, stiler jeg som det første mod Den store Basar – et af verdens ældste og største overdækkede markeder. Jeg er lidt af en tæppesamler og er altid på jagt efter originale, håndknyttede, antikke tæpper med fantasifulde mønstre.«