Du må ikke lave lyde, når du spiser

Kinesiske medier giver råd: Sådan skal kinesiske turister opføre sig på rejse i Europa og USA.

Foto: Iris

Det gælder om at kende til lokale skikke og vaner, når man er på rejse, og hvert år rejser 80 millioner kinesiske turister til lande, hvor forholdene er meget forskellige fra dem derhjemme.

Læs også: Det gør du bare ikke!

Det har nu fået flere medier til at komme med gode råd for opførsel i flere europæiske lande og USA, bl.a. avisen Yangcheng Wan Bao fra Guangzhou. Det skriver rejsesitet Tic.travel.

I Frankrig skal man huske at være høflig og lade damerne komme først. Man må ikke springe køen over, og hvis man af tvingende grunde er nødt til det, så undskyld på forhånd.

I England må man ikke krydse ben, mens man sidder, man må ikke gå under stiger, man må ikke åbne paraplyer indendørs og ikke joke om royale spørgsmål.

I Tyskland må du ikke tage for meget op på tallerkenen ved buffeten, du må ikke blande øl og vin og ikke bruge samme kniv og gaffel til fisk og kød.

I Schweiz må man ikke puste på den for varme mad.

I Italien må man ikke sidde på fortovet og spise medbragt mad - og man må ikke hoppe halvnøgen ind i et springvand.

For USA gælder det, at der fokuseres meget på sikkerhed og hvordan kineserne skal opføre sig, hvis de konfronteres med betjente eller forbrydere. Man skal lære så meget som muligt om destinationen og tænke sig godt om inden man gør noget.

Ifølge avisen er kinesiske turister ved at ændre opførsel under rejsen i den rigtige retning. Men er ofte ikke klar over, at forskellige typer adfærd er uhøflig, f.eks. at spille kort på gaden og lave lyde mens man spiser.

Det fremgår ikke, hvordan kinesiske turister bør opføre sig i Danmark.