20 danske efterårsoplevelser

Man behøver ikke rejse udenlands for at give familien en oplevelsesrig efterårsferie. Rejseliv.dk guider til 20 børnevenlige efterårsaktiviteter i hele landet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Middelalderdage

I weekenden 16.-17. oktober kan man tage et hop tilbage i tiden, når Vitskøl Kloster nær Løgstør holder middelalderdage. Temaet er mad, så det er en god idé ikke at spise hjemmefra, for der er masser af mulighed for at smage middelalder-lækkerier. Derudover er der gøglerforestillinger, ridderturneringer og boder med tøj, mad og håndværk at investere i.

Åbent: 16. og 17. oktober kl. 10-16.

Pris: 50 kr.

www.vitskolmiddelalderdage.dk

Ørnereservat

Ørnen er et imponerende stykke fugl, når den folder vingerne ud. I Ørnenes nationalpark nær Ålbæk i Nordjylland kan man i efterårsferien opleve både kongeørne og parkens øvrige rovfugle gøre meget mere end det – ørnene viser deres jagtteknikker og falkene laver styrtdyk og de frygtindgydende lammegribe svæver rundt lige over hovederne på publikum. Udover forevisningerne på tribunen kan man vandre rundt i reservatet.

Åbent: Der er forevisning hver dag kl. 15.

Pris: 120 kr. Børn 4-12 år: 60 kr.

www.eagleworld.dk
 

Jesperhus Blomsterpark

Der er meget mere end blomster i Jesperhus, især i efterårsferien. Hver aften, når det er blevet mørkt, kører spøgelsestoget en rundtur, jungledyret Hugo optræder på scenen, og der er dej og pinde i overflod til de børn, der gerne vil bage snobrød. I JungleZoo skal man passe på, hvem der gemmer sig i aftenmørket, og i vandland kan man hver dag tage et diplom i svømning.

Åbent: 15.-24. oktober, skiftende åbningstider

Pris: 150 kr., børn mellem 3 og 12 år: 120 kr.

www.jesperhus.dk
 

Fanø

Efteråret er en pragtfuld årstid at være ude på, og på Fanø kan man kombinere frisk luft med oplevelser, der spænder fra at se sæler på sandbankerne til at tænde bål, grille og lave snobrød, når solen er gået ned. Og så kan man bygge sin egen strandskulptur af træ, muslingeskaller og andet ”strandgods”. Eller bruge efteråret til at hygge sig indenfor med en god spøgelseshistorie.

Åbent: Naturoplevelserne med Fanøs naturvejledere finder sted på forskellige tidspunkter i uge 42.

Pris: Sælvandring gratis. ”Når solen går ned” 30 kr. Spøgelsesfortællinger 30 kr. Strandskulptur 40 kr. Book online.

www.visitfanoeshop.dk
 

Legoland

Halloween i Legoland betyder græskarskattejagt, trylleshow, besøg i troldmandens værksted, muligheden for at bygge sit eget græskar og vinde flotte præmier. Og hvis man vil, må man gerne være klædt ud. Tidligere X-factor deltagere som Mohamed og Alien Beat Club underholder hver eftermiddag på scenen, og så er alle de sædvanlige forlystelser i gang.

Åbent: 16.-24. oktober kl. 10-18

Pris: 275 kr. Børn mellem 3 og 12 år: 245 kr.

www.legoland.dk
 

Danfoss universe

At lege sig til viden er heller ikke i efterårsferien kedeligt. Udover de normale 200 videnskabelige udfordringer kan man i hands-on-science laboratoriet prøve at brygge dagens hurtigste minibil, designe en vandraket eller være med til at udføre forskellige forsøg i eksperiment workshoppen. Hvordan forvandler man f.eks. en skumbanan til en hammer?

Åbent: 16.-24. oktober kl. 10-17

Pris: 175 kr. Børn mellem 4-11: 150 kr. Det er gratis at deltage i hands-on science, men online tilmelding er nødvendig.

www.danfossuniverse.com

 
Koldinghus

Christian 4. levede i 1620erne på Koldinghus. I efterårsferien vil 60 amatørskuespillere udklædt som kongen og hans mænd og kvinder gøre historien levende, når de fægter, får danseundervisning, og morer sig, som man gjorde dengang. Børn kan lære om regning med romertal og salmevers og opleve gøglere i slotsgården.

Åbent: 18.-23. oktober kl. 11-15.

Pris: 70 kr. Gratis for børn under 18.

www.koldinghus.dk

Næste: Barn i 1864, Hogwartsexpressen og lidt adrenalin