Vi vil til Rom i efterårsferien

Rom har i år overhalet både London og New York på listen over de mest populære efterårs-destinationer. Her er en mini-guide til capitale d'Italia.

Vil du også en smuttur til Rom i efterårsferien? Rejseliv.dk giver inspiration til rejsen med 77 tips til Rom fra brugerne og gratis guide til download. Fold sammen
Læs mere
Foto: RaSeLaSeD/flickr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste år ville danskerne helst til London i efterårsferien, men nu er det sensommervarmen i Italiens hovedstad, der tiltrækker.

Næste: 3 oplevelser i Rom 

Det er rejsebureauet Expedia.dk, der har undersøgt danskernes rejsevaner. Og analysen viser, at London ikke længere er den destination, vi helst vil rejse til i efterårsferien. Nu ligger Rom på førstepladsen.

Desuden vil danskerne hellere tilbringe færre nætter i udlandet, hvis omgivelserne til gengæld er luksuriøse – hoteller med fire og fem stjerner er mest populære.

»Vi kan se, at efteråret er blevet en tid, hvor danskerne ønsker at forkæle sig selv. De rejser i kortere tid, men med mere luksus,« siger David Bækholm, talsmand for Expedia.dk, og fortsætter:

»Rom har også været ekstremt dygtig til at promovere sig selv som et godt rejsemål, og det har tydeligvis givet pote. Danskerne valfarter dertil som aldrig før – og det er ellers sin sag at slå London i popularitet.«

Mest populære rejsemål i efterårsferien 2009
1. London
2. Manhattan
3. Rom
4. Berlin
5. Barcelona
6. Paris
7. Prag

Mest populære rejsemål i efterårsferien 2010
1. Rom
2. London
3. Manhattan
4. Paris
5. Berlin
6. Barcelona
7. Prag

Kilde: Expedia.dk

Alle elsker Italien
Men det er ikke kun danskerne, der er vilde med Rom, viser udenlandske analyser fra Expedia. London har nemlig også været den mest populære destination i andre europæiske lande, men i store dele af Europa har Italien nu vundet titlen som det mest eftertragtede rejsemål dette efterår.

Martin Bækholm tror, at danskerne er særligt interesserede i Rom i år, fordi efteråret har ramt os tidligt. Derfor er muligheden for at få lidt sol og varme på efterårsrejsen tiltrækkende.

Næste: 3 oplevelser i Rom