Swipp vil sætte krogen i Danske Bank-kunder

Med en ny opdatering af sin app gør Swipp det nu også muligt for Danske Bank-kunder at benytte betalingsformen. Dermed synes mobilbetalingsløsningen for alvor i offensiven i konkurrencen om at blive den foretrukne model i butikkerne.

Foto: Claus Bech

Mobilbetalingsløsningen Swipp går nu i offensiven i et forsøg på at vinde kampen som handlendes og butikkers foretrukne app, når der skal betales for varer.

Appen, der har stået i skyggen af Danske Banks mobilepay, har særligt været udfordret af, at det hidtil har været umuligt for Danske Banks privat kunder at benytte sig af løsningen. Med en ny opdatering kommer man dog den udfordring til livs, oplyses det i en pressemeddelelse.

»Vi ved, at det har været en udfordring for butikkerne, at især Danske Banks privatkunder ikke har kunnet bruge Swipp. Men nu kan man ude i butikkerne sige til alle kunder, at de skal bruge Swipp, fordi det er billigere, lettere og mere fleksibelt for butikkerne end andre betalingsformer,« siger Martin F. Andersen, adm. direktør i Swipp, i en skriflig kommentar.

Så sent som i sidste uge vedkendte Swipp sig i overraskende ærlige meldinger, at man havde tabt kampen til Mobilepay om at blive den foretrukne app, når privatpersoner skal overføre penge til hinanden. Mens Mobilepay er lykkedes med få svimlende tre millioner til at bruge sin app, halter Swipp efter med 900.000 registrerede brugere.  I erkendelse af det ville man i stedet gå efter at vinde kampen om butikkerne, bebudede Martin F. Andersen.

»Vi anerkender fuldt ud, at Danske Bank har haft stor succes med betaling mellem private med mange brugere til følge. Derfor vælger vi at fokusere benhårdt på butikkerne. Danske Bank hjælper i virkeligheden også os ved, at de er med til at træne alle os forbrugere til at bruge mobilen til at betale med.«

Teknisk har man dog tvunget til at gå alternative veje for at få kunne åbne op for Danske Banks kunder. Hvor Swipp-brugere hidtil har benyttet sig af en konto-til-konto løsning, vil kunder fra Danske Bank i stedet blive registreret med et betalingskort. Det betyder blandt andet, at Danske Banks privatkunder vil kunne overføre op til 10.000 kroner om dagen via Swipp, mens andre brugere kan overføre op til 50.000 kroner om dagen.