Så mange tjener penge på bolighandlen

Flere danske lejligheds- og sommerhussælgere kommer ud med et plus på bolighandlen.

Foto: Søren Palmelund.
Læs mere
Fold sammen

En ny statistik fra Boliga.dk viser, at andelen af sælgere, der har solgt deres ejerlejligheder og fritidshuse til mere end købsprisen, er steget i forhold til samme periode sidste år, mens andelen af parcelhussælgere er på samme niveau.*

I andet og tredje kvartal 2015 blev henholdsvis 79 procent af ejerlejlighederne, 80 procent af sommerhusene og 78 af husene solgt for mere end deres købspris, hvilket er en stigning på seks procentpoint på ejerlejlighedsmarkedet, ét procentpoint på sommerhusmarkedet og status quo på husmarkedet.

Tallene overrasker ikke Boliga-direktør Ricco Zuschlag.

- Priserne har generelt har været stigende i 2015, ikke mindst på ejerlejligheder, og det afspejler sig selvfølgelig i statistikkerne. Det hører dog med til billedet, at det lille opsving på ejendomsmarkedet ikke rammer hele landet, og vi kan da også se, at mange områder stadig har svært ved at komme op i gear, siger Ricco Zuschlag.

Region Sjælland overrasker

Det er især på lejlighedsmarkedet i Region Hovedstaden, at sælgerne kommer ud med flere penge på lommen.

Her har 80 procent af lejlighedssælgerne i det seneste halve år solgt med overskud, hvorimod det sidste år på samme tid drejede sig om 74 procent, og i Region Sjælland, der ellers har været hårdt ramt af boligmarkedets krise, har 59 procent af lejlighedssælgerne fået afsat boligen til mere end købsprisen. Sidste år på samme tid var det blot 47 procent.

Frederiksberg C i top

Kigger man på de enkelte byer har samtlige villasælgere i postdistrikter som Aarhus C, Frederiksberg, Odense V og Hvide Sande scoret et overskud på bolighandlen.

Til gengæld har hussælgerne i byer som Asnæs, Allinge og Kibæk i under en tredjedel af tilfældene solgt til mere, end hvad de selv købte deres huse for.

På lejlighedsmarkedet ligger Frederiksberg C ifølge Boliga helt i top med 99 procent solgte boliger til mere end købsprisen, ligesom sælgerne i København K og Nørresundby i Nordjylland også ligger højt på listen med henholdsvis 97 procent og 96 procent lejligheder, der er afsat med overskud.

I ni postdistrikter rundt om i landet har samtlige sommerhusejere kunnet notere et plus på at handle deres boliger, blandt andet i Skagen, Liseleje, Grenaa og Gørlev.

Se hvor mange boliger, der har solgt med overskud i din by i 2. og 3. kvartal 2015:

Villaer/rækkehuse - læs her.
Ejerlejligheder - læs her.
Sommerhuse - læs her.

*Boliga har kun medtaget postdistrikter, hvor der har været min. 20 handler i alm. fri handel i 2. og 3. kvartal 2015 og i 2. og 3. kvartal 2014. En bolig er defineret som 'solgt til prisen', hvis der maksimalt er 0,5 procents afvigelse fra købsprisen.
Statistikken er lavet ved at sammenligne den seneste salgspris med den forrige salgspris. Boliger, der kun er blevet solgt én gang inden for de seneste 23 år, og således er købt eller opført før 1992 (Boligas salgsprisdatabase går tilbage til 1992) tæller med som ‘solgt til mere end købsprisen.’

Artiklen er leveret af Boliga.dk.