Nykredit: Stadigt flere danskere venter stigende boligpriser

Selv om priserne allerede er steget voldsomt over de seneste år, er optimismen fortsat stor hos de danske boligejere.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Ifølge en opgørelse fra Nykredit venter 60 pct. af danskerne således fortsat højere boligpriser det kommende år. Det er noget mere end for et år siden, hvor tallet blot var 50 pct., oplyser Nykredit.

En del af forklaringen er ifølge Nykredit selv, at boligmarkedet nu også begynder at vise tænder uden for de store byer, efter at prisstigningerne gennem lang tid har været centreret omkring primært Aarhus og København.

»Danskernes optimistiske syn på boligpriserne bunder i, at det går bedre på boligmarkedet i hele landet. Det nuværende boligmarkedsopsving var længe næsten udelukkende centreret i og omkring de største byer, men fremgangen er nu bredt funderet,« siger Mira Lie Nielsen, der er boligøkonom og chefanalytiker hos Nykredit, i en kommentar.

Nykredit deler i øvrigt selv boligejernes opfattelse og venter også stigende priser over det kommende år.

»Det skyldes blandt andet, at et lavt renteniveau og fremgang på arbejdsmarkedet giver plads til prisstigninger. Nykredit forventer husprisstigninger på 4,2 pct. på landsplan i 2017«, siger Mira Lie Nielsen.

»Danskerne har en sund privatøkonomi - mange har fast arbejde og oplever at lønnen stiger. Samtidig er renterne fortsat lave, og en almindelig dansk familie kan derfor købe hus for mere«, fortsætter hun.