Her bliver der solgt flest villaer

Hvor ligger mon den vej i Danmark, hvor der bliver solgt flest huse på trods af boligkrisen?

De dyre huse på Strandvejen nord for København ligger højt på listen over veje, hvor der sælges flest villaer i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Søren Bidstrup

Sælgerne har stået i kø de seneste godt to år, men faldende priser afholder mange fra at træde ind på boligmarkedet. Nogle steder i landet sælges der dog stadig boliger, og den mest efterspurgte vej i Danmark er Strandvejen nord for København, viser tal fra Boligsiden.dk.

Den uvidenskabelige statistik skal tages med det forbehold, at en lang vej lægger navn til mange flere adresser. Og det er nok heller ikke overraskende, at vejen med den smukke udsigt over Øresund er blandt de mest eftertragtede, men priserne på op til 50 millioner kroner gør, at det for de fleste bliver ved drømmen.Og så er tallene delt i postnumre, og Strandvejen strækker sig over adskillige distrikter og optræder derfor flere steder i tabellen.

Den fornemme adresse med postnummeret 2920 Charlottenlund har 17 danskere erhvervet sig i årets første ni måneder - næsten dobbelt så mange som Hulvejen i Støvring og Pandebjergvej i Nakskov, der kommer ind på en delt andenplads på listen over flest handler pr. villavej.

Kilde: Boligsiden.dk

Top ti listen er udarbejdet af Boligsiden.dk, som har registreret et gennemsnit på 1,4 solgte huse pr. vej i 2009 på de 17.323 veje, som Boligsiden.dk har data på. Villaer, der er fjernet og sat til salg igen inden for tre måneder, er frasorteret.

Strandvejens topplacering understreges af, at samme vej blot med postnummeret 2930 Klampenborg også er med på listen på en syvendeplads med ni solgte boliger i årets tre første kvartaler.

Dyre huse også billigere

Siden toppen i 2007 er huspriserne på landsplan faldet omkring 20 procent, og for ejendomme i og omkring København - hvor priserne steg mest i de glade dage - er prisfaldet op imod 30 procent. Markedet for liebhaverboliger er blevet ramt af nogenlunde de samme prisfald som resten af boligmarkedet.

"Prisfaldet har været meget voldsomt i og omkring København, og det tager et stykke tid, før sælgerne finder ud af det," siger mægler Pernille Sams.

Hvor første kvartal i år var rent ud sagt elendigt, så oplever hun nu, at købere og sælgere har nemmere ved at finde hinanden. Priserne er måske ved at finde et mere stabilt leje, og prisfaldet, den lave rente og skattenedsættelser gør det attraktivt at komme ind på markedet.

Men forudsætningen for en handel også mellem liebhavere er en realistisk tilgang til de nye priser.

"Hvis man skal have solgt inden for en overskuelig tid, så er 20 procents prisnedslag siden toppen i 2007 ikke nok. I gennemsnit svarer det til det generelle marked. Men på liebhavermarkedet er der mange flere sælgere end købere, så hvis man skal sælge det, man kan kalde den bløde mellemvare - ikke supergod og heller ikke billig - så er du i et svært segment," siger Pernille Sams.

"Det tager lidt længere tid, og det er en større udfordring, end det måske har været, men det er stadig rigtigt spændende."

Her går det stærkt

Godthåbsvej i Herning kommer ikke helt op i top ti over antallet af solgte huse, men til gengæld kan man tilsyneladende hurtigt komme af med husene her. Den gennemsnitlige liggetid for villaer er 229 dage, men på Godthåbsvej tager det lige nu kun 26 dage. Boligsiden.dks kommunikationschef Birgit Daetz siger, at der ovenj i købet blev solgt endnu et hus på samme vej dagen efter, at disse tal blev indsamlet.

Nummer to og tre på listen over ekspressalg er Rønvangen i Hinnerup og Darumvej i Esbjerg. Her har salgstiden været henholdsvis lidt under og lidt over to måneder.

"Danmarks tre hurtigst sælgende veje ligger alle i Jylland, så trods et lidt trægt jysk boligmarked er der enkelte områder, som skiller sig ud. Med et gennemsnitligt antal liggedage på under en måned, kan man konstatere, at det er gået stærkt på Godthåbsvej," siger Birgit Daetz fra Boligsiden.dk.