Cork Free Zone i New Zealand

Læs mere
Fold sammen
George Fistonich, ejer af Villa Maria Estate, New Zealands største vinhus, har meddelt, at fra og med årgang 2004 (som

ligger i kælderen) er hans firma at betragte som en totalt kork-fri zone. Al hans vin, og meget af det er i flere hundrede kroner

klassen, vil blive udstyret med skruekapsler. Det gælder også Villa Maria''s top-rødvine.



Fistonich har meddelt

sine kunder, at det er skruekapsel eller ingenting. Begrundelsen er, at Villa Maria''s produkter gennem de sidste tre år har haft

forrygende succes på alle vigtige eksportmarkeder, og den udvikling ønsker man ikke skal ødelægges af dårlige

propper og slappe vine. Med skruekapsel holder vinene sig simpelthen friskere og i bedre vigør.



Villa Maria''s engelske

importør, Patrick McGrath, Master of Wine, siger: - Tidligere var det svært at få forbrugernes accept af skruekapslen.

Sådan er det ikke mere. De forstår godt budskabet. Selv på de meget traditionelle restauranter ser man flere og

flere skruekapselvine. Nogleln steder bliver de ligefrem fremhævet med garanti for deres kvalitet.



Den danske agent Vinens

Verden kan fortælle, at man har samme oplevelser og er blevet fint modtaget alle steder. Det store spørgsmål er,

hvordan vine med skruekapsler udvikler sig. Alle peger på, at det må tiden vise, men det er noget sludder, for kapslen

har været kendt og afprøvet gennem de sidste tre årtier. Mange af de store vinslotte har tappet et lille parti

af deres vin med kapsel for at vide, hvordan vinen teer sig. Kapsler lukker tæt, så ingen luft kan trænge ind.



Det

gør korkpropper også, og hvis de alligevel slipper lidt luft ind i flasken, er det af det onde. En vin udvikler sig med

den luft, der er i vinen, når den tappes.