Venstre klar med løn til Løkke

Når Lars Løkke Rasmussens eftervederlag fra statsministertiden udløber, vil Venstre betale en halv million kroner årligt til formanden ud over folketingslønnen. Baglandet er kritisk.

Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formand Lars Løkke Rasmussens (V) økonomi er igen til debat blandt medlemmerne i Venstre, skriver DR Nyheder.

Denne gang skyldes det, at formandens eftervederlag fra tiden som statsminister hører op fra 1. november, og dermed bliver indtægten på 1,439 millioner kroner om året skåret ned til almindelig løn for et folketingsmedlem, der ligger på 616.295 kroner.

Men Venstre vil sikre, at Løkke fastholder en indtægt, der svarer til en ministerløn, hvilket vil sige 1.191.420 kroner om året. Differencen på cirka en halv million om året vil Venstre betale af partikassen.

»Venstre har for mange år siden besluttet, at Venstres formand får et honorar, der gør, at han kan opretholde en løn svarende til en minister. Det er en ordning, som eksempelvis også gjaldt under Anders Fogh Rasmussen,« skriver partisekretær Claus Richter i en SMS til DR.

»Når vi har den ordning, skyldes det, at vi ønsker, at partiets formand skal have mulighed for helt og fuldt at kunne koncentrere sig om den i øvrigt krævende opgave, det er at være formand i Venstre og dermed også statsministerkandidat i Danmark,« forklarer han.

Der lyder dog kritiske røster fra baglandet over udsigten til at betale Løkke så mange penge fra partikassen. Både Bjarne Møller Petersen, formand for Venstre på Langeland, og Christian Juhl, formand for Venstre i Midtjylland, siger til DR, at man bør skue til andre partier og nedsætte Løkkes løn, så den passer dertil.

Lars Løkke Rasmussen er nemlig klart topscorer blandt partiformændene i Folketinget, når det drejer sig om løn ud over folketingshyren.

Socialdemokraternes formand får - når vedkommende ikke er statsminister - 240.000 kroner oveni folketingslønnen, mens Kristian Thulesen Dahl (DF) fra Dansk Folkeparti ifølge DR får 308.000 kroner ekstra. I SF er der ingen løn ud over folketingslønnen.