Studerende i praktik skal igen kunne få lidt ved siden af SU

Bredt flertal vil give virksomheder lov til at give studerende en erkendtlighed på op til 3000 om måneden.

Arkivfoto: Et bredt flertal i Folketinget har fredag givet opbakning til, at studerende kan modtage en såkaldt »erkendtlighed« på op til 3000 kroner ved siden af deres SU, mens de er i praktik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Et bredt flertal i Folketinget har fredag givet opbakning til, at studerende kan modtage en såkaldt »erkendtlighed« på op til 3000 kroner ved siden af deres SU, mens de er i praktik.

Tidligere var det ret udbredt, at studerende fik en lille løn ved siden af SU'en, når de var i praktik. Men for et par år siden viste det sig, at det faktisk var i strid med SU-loven.

Det gjorde det svært for mange studerende at få økonomien til at hænge sammen, forklarer SF's uddannelsesordfører, Jacob Mark.

»For rigtig mange studerende kan SU'en ikke dække de basale leveomkostninger. Derfor har langt de fleste studerende studiejob ved siden af. Men det kan være svært at passe, når man er i praktik«, siger han.

Det bliver frivilligt for virksomheder og organisationer, om de vil benytte sig af muligheden for at give de studerende penge ved siden af SU'en.

Dansk Erhverv forventer, at mange virksomheder vil gøre det for at vise de studerende, at de værdsætter den arbejdsindsats, de lægger.

Det siger uddannelses- og forskningspolitisk chef Mette Fjord Sørensen.

»De lægger et stykke arbejde, selv om det er en del af deres uddannelse«, siger hun.