Støjberg: Løkkesag har skygget for politisk debat

Sagen om Løkkes partibetalte tøj og ferierejse har skygget for den politiske debat i Venstres valgkamp, erkender V's politiske ordfører Inger Støjberg.

Kristian Jensen, Inger Støjberg og Lars Løkke Rasmussen under tirsdagsspørgetimen i Folketinget 20. maj 2014 Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ordentlig lussing. Det er, hvad der venter Venstre ifølge en exitpoll foretaget af Epinion for DR. Her ligger Venstre til 17,2 procent af stemmerne, og dermed har partiet kun to sikre mandater i Europaparlamentet.

Ved valget i 2009 fik Venstre 20,2 procent af stemmerne og tre mandater i Europaparlamentet - dengang dog også med lidt hjælp fra valgforbundet med De Konservative. I de meningsmålinger, som kom i begyndelsen af denne måned - ved indgangen til valgkampen - , lå Venstre til at forbedre valget.

Men den fremgang er altså ikke bare smuldret de sidste uger. I stedet er den tilsyneladende aflyst af en markant tilbagegang.

De seneste uger har Venstres formand Lars Løkke Rasmussen været genstand for en mediestorm, efter at Ekstra Bladet har afsløret, hvordan partikassen har betalt for at ekvipere formanden med tøj, sko og underbukser for 152.000 kroner, ligesom Venstre også gav formandens hustru og søn en rejse til Mallorca efter valget i 2011.

Og den verserende bilagssag har formentlig kostet stemmer, erkender Venstres politiske ordfører Inger Støjberg i kølvandet på DRs exit poll.

»Der er ingen tvivl om at vi har diskuteret mere personsager end politik de sidste halvanden uge, og vi er nu engang bedst i Venstre, når vi diskuterer politik,« siger Inger Støjberg og tilføjer: »Det er brandhamrende ærgerligt, at personsager kommer til at fylde så meget i en valgkamp.«


Er det et udtryk for, at Venstres formand har skadet europaparlamentsvalget for Venstre?

»Jeg synes ikke, man kan sætte det så hårdt op, men den sag har jo skygget for den politiske debat i hvert fald hos i Venstre,« siger Inger Støjberg.