SR-ministre kommer Lars Løkke til undsætning

En stribe tidligere SR-ministre kommer nu Løkke til undsætning: Bilagsaffæren er ude af proportioner.

Bilagssagen er gået over gevind, mener flere tidligere SR-ministre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter ti uger med intens beskydning af Lars Løkke Rasmussens (V) rod med kvitteringer for taxakørsel og hotelophold får finansministeren nu hjælp fra uventet kant.

En række tidligere ministre fra 1990ernes SR-regeringer mener, at bilagsstormen er gået for vidt.

»Sagen har fået, hvad den kan trække og lidt til,« siger tidligere indenrigsminister Thorkild Simonsen, der mener, at Løkke-sagen har fået hetzlignende karakter.

»Der er altså ikke noget forkert i, at en minister overnatter på hotel efter en koncert, som han har været inviteret til i sin egenskab af minister.«

Også tidligere sundhedsminister Arne Rolighed (S) mener, at bilagssnakken nu må forstumme.

»Hvis man graver lige så intenst, som man har gjort med Lars Løkke, så tror jeg, at man vil kunne finde noget på os alle sammen. Hvis man gnaskede dybt nok, ville man formentlig også ved mig kunne finde eksempler på, at der ikke er lige meget dokumentation for alle bilag,« siger han.

Andre af Nyrup-regeringernes topfolk – som tidligere skatteminister Ole Stavad og tidligere finansminister Pia Gjellerup – undrer sig over omfanget af bilag, som Løkke har haft behov for at få refunderet.

Men også de mener, at »folk går i for små sko«, når Løkke eksempelvis kritiseres for at byde partikolleger på mad i ministeriet.

En opfattelse, der deles af tidligere økonomiminister Marianne Jelved (R):

»Jeg kan slet ikke gennemskue historierne om hans tid som amtsborgmester og hans adfærd i øvrigt, men når man kritiserer ham for at have inviteret politiske kolleger på mad og drikke i ministeriet, så er det overdrevet. En minister arbejder altså 24 timer i døgnet, 365 døgn om året.«

Tidligere udenrigsminister Niels Helveg Petersen (R) mener til gengæld, at Løkkes opførsel er »ekstrem«, og Socialdemokraternes »bilagsordfører« Rasmus Prehn vil ikke holde igen:

»Vi kører ikke nogen hetz, men der skal være orden i tingene, når det drejer sig om landets kassemester. Og det er jo antallet og omfanget af sagerne, der er et problem.«