Spindoktor makulerede Thornings skatteafgørelse

Tidligere spindoktor Peter Arnfeldt afviser anklagerne fra Ekstra Bladet om, at han skulle have tilbudt at lække oplysninger fra Thornings skatteafgørelse. Han makulerede derimod afgørelsen.

Peter Arnfeldt, tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen ved ankomsten til retten i Gladsaxe, hvor han vidnede for Skattekommissionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Peter Arnfeldt har rejst sig fra den varme stol foran Skattesagskommissionen i Søborg. Under afhøringen af den tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen (V) kom det blandt andet frem, at Arnfeldt makulerede selve skatteafgørelsen.

16. september 2010 modtog Peter Arnfeldt en kopi af afgørelsen fra Skat København i sagen om Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnocks, skattebetaling. Dagen efter meddelte Thorning, der var statsministerkandidat på det tidspunkt, at hun ville offentliggøre konklusionen i afgørelsen - og det fik Arnfeldt til at makulere sin kopi.

Det fortalte Arnfeldt under afhøringen onsdag, hvor han også afviste alle anklager fra Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard, der blev afhørt af kommissionen tirsdag.

Her forklarede Kjærgaard, at Arnfeldt under en telefonsamtale havde tilbudt ham indsigt i dele af skatteafgørelsen. En samtale, som Kjærgaard ikke har på bånd, men som han har udskrevet og afleveret til kommissionens medlemmer.

Spørger Kjærgaard, om du vil lække afgørelsen?

- Ja, det gør han da. Men det afviser jeg selvfølgelig, sagde Arnfeldt under afhøringen.

Kom Kjærgaard i går (tirsdag, red.) med en fuldstændig usand forklaring?

- Sådan må jeg jo opfatte det, sagde Arnfeldt, der i det hele taget ikke kan »genkende noget i alle de her noter (Kjærgaards, red.), som mine egne ord.«

Arnfeldt benyttede også lejligheden til at sætte et par mindre flatterede ord på Ekstra Bladet-journalisten:

- Kjærgaard er sådan én, der fortæller alt om alle. Hvis jeg siger noget til ham, siger han det nok til andre. Han er ikke det mest sociale dyr, og han kan godt lide at høre sig selv tale, sagde Arnfeldt.

Tilbage står spørgsmålet om, hvorvidt daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har kendt til sin spindoktors samtaler med Ekstra Bladet-journalisten, og om der er sket politisk indblanding i en statsministerkandidats personlige skattesag.

Bliver ministeren orienteret om alle pressehenvendelser?

- Ja, stort set, sagde Arnfeldt under afhøringen.

Anden dag i Skattesagskommissionens afhøringer er slut.