Thomas Larsen: Arnfeldt står styrket

Ekstra Bladets manglende beviser for, at Troels Lund Poulsens tidligere spindoktor, Peter Arnfeldt, ville lække fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidts skattesag, stiller Arnfeldt i en bedre position, mener Thomas Larsen.

Peter Arnfeldt, tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen ankommer til retten i Gladsaxe, hvor han skal vidne for Skattekommissionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Peter Arnfeldt er netop færdig med at blive afhørt i vidneskranken foran Skattesagskommissionen, som skal slå fast, hvad der er op og ned i sagen om de lækkede oplysninger om den tidligere oppositionsleder og nuværende statsminister, Helle Thorning-Schmidts (S) skatteforhold.

Punkt for punkt afviste han, EB-journalist Jan Kjærgaards anklager om, at han skulle have tilbudt af lække oplysninger fra Thornings skatteafgørelse.

Troels Lund Poulsens tidligere særlige rådgiver er hovedmistænkt, men på sagens første dag viste det sig, at Ekstra Bladet ikke kunne komme med håndfaste beviser for, at Arnfeldt er syndebuk. Og det styrker den tidligere spindoktor, mener Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

- Den store overraskelse, da Ekstra Bladet mødte op og forklarede sig over for undersøgelseskommissionen, var, at der ikke var fældende beviser. Mange forventede, at de lå inde med båndoptagelser eller mere håndfaste beviser, men det gjorde avisen ikke. Derfor er det blevet påstand mod påstand, ord mod ord, og nu står Peter Arnfeldt ikke lige så dårligt, som han gjorde, inden Ekstra Bladet mødte op i vidneskranken, siger Thomas Larsen.

Han understreger, at pilen indtil nu har peget kraftigt i Arnfeldts retning på grund af Ekstra Bladets beskyldninger.

I vidneskranken på førstedagen skulle både journalisten Jan Kjærgaard og chefredaktør Poul Madsen besvare spørgsmål, og selv om de fortsat holder fast i, at Arnfeldt aktivt forsøgte at lække oplysningerne, er de håndskrevne båndudskrifter ikke til megen gavn, vurderer både Thomas Larsen og juraprofessor Eva Smith fra Københavns Universitet.

- De beviser ikke noget som helst. Han kunne i princippet selv have skrevet dem og bare sagt, at det var båndudskrifter. Man kan jo ikke se, at det er udskrifter af et bånd, sagde Eva Smith tirsdag om båndudskrifterne, der er blevet udleveret til Skattesagskommissionen.

At Arnfeldt netop er hovedmistænkt, har undret Thomas Larsen, da den tidligere spindoktor er velkendt i det politiske miljø.

- På mange måder er det overraskende, at Peter Arnfeldt er blevet centrum i den her sag. Vi taler om en erfaren rådgiver, som ikke bare har fungeret som nær rådgiver for Troels Lund Poulsen, men faktisk har en lang historik, hvor han tidligere startede som spindoktor for de Radikales Marianne Jelved, og senere arbejdede tæt sammen med de Konservatives formand, Bendt Bendtsen, siger Thomas Larsen.