Sohn: Løkke bruger al sin tid på Facebook

Ole Sohn går til modangreb på Lars Løkke, efter statsministeren på sit pressemøde langede ud efter SF

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom Lars Løkke Rasmussen (V) er ven med SF-formand, Villy Søvndal, på Facebook, tyder noget på, at der ikke er tale om det varmeste venskab.

På dagens pressemøde i Statsministeriet beskyldte Lars Løkke SF-formand, Villy Søvndal for ikke at være økonomisk ansvarlig, for at gøre mere i ord end i handling og for ikke at svare på statsministerens beskeder på Facebook. Nu slår gruppeformand i SF, Ole Sohn tilbage.

- Hvis jeg var dansker ville jeg forvente af min statsminister, at han bekæmpede udlandsgælden, arbejdsløsheden, fattigdommen osv. I stedet har vi en statsminister der tilbringer al sin tid på Facebook, siger Ole Sohn i en pressemeddelelse og uddyber:

-Og når han løfter blikket fra skærmen, kan han ikke finde på andet end at angribe SF. Det er en hån overfor danskerne og de velfærdsforringelser og fyringer i skole- og sundhedssystemet, som Danmark oplever lige nu.

Køb adgang: Dette er politikeren med kun ni venner

Mens Lars Løkke har beskyldt SF for at gradbøje sandheden, mener Ole Sohn, at det er statsministeren, der burde have røde ører. Ole Sohn er stærkt utilfreds med statsministerens udmelding om, at en rød regering vil kræve kønskvoter i bestyrelser.

- Statsministeren skal ikke stå og beskylde SF for det ene og andet og så begive sig direkte ud i en grov usandhed om, at "hvis S eller SF kommer til magten, så bliver [Novozymes] jo tvangsopløst, fordi der er for få kvinder i bestyrelsen." Statsministeren ved udmærket, at det ikke er Socialdemokratisk politik, at det har aldrig været SF's politik - og at det ikke bliver en ny regerings politik. Det er både skamløst og plat af statsministeren, når han hævder det, fortsætter Ole Sohn, og opfordrer regeringen til at udskrive valg ”hvis de er ved at nærme sig erkendelsen af, at de ikke magter opgaven:”