Søvndal: Mød mig i virkeligheden, Løkke

Villy Søvndal udfordrer Lars Løkke til debat på sygehuse eller ude i kommunerne i stedet for sene aftenskriverier på Facebook.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Villy Søvndal ønsker at møde Lars Løkke Rasmussen til debat ude i Danmark.

Statsministeren angriber tirsdag SF's formand på sit ugentlige pressemøde og beskylder Søvndal for at bruge urigtige oplysninger i den politiske debat.

Ifølge Løkke kan man ikke tale om en massakre på velfærden, som Søvndal taler om, da Danmark sætter rekord i offentligt forbrug.

Søvndal holder dog fast i sine synspunkter.

- Man er i gang med at skære massivt på vores fælles velfærd. Der er fyret 2000 på sygehusene. Det er læger, sygeplejersker, lægesekretærer og sosuer, som der er brug for. Og alle, der er i kontakt med kommuner, ved, at kommunerne er i gang med at skære ned, siger Villy Søvndal til TV2 News.

Lars Løkke beklager sig også over, at Søvndal ikke har besvaret en indlæg på sin Facebook-profil, som Løkke har skrevet. Men SF-formanden foretrækker at mødes i den virkelige verden.

- Lad os tage duellen ude, hvor det sker. Så kan vi se, hvis indtryk der er det rigtige. Er det mit indtryk med massive nedskæringer, der er det rigtige, eller er det statsministerens skønmaleri, der er det rigtige, siger Søvndal til TV2 News og fortsætter

- Jeg vil advare statsministeren meget imod at stå op mod den virkelighed, der møder folk. Men lad os tage debatten i virkeligheden i stedet for at skrive på Facebook om natten. Det er pinligt.

/ritzau/