SF og Enhedslisten bakker op om fagbevægelsens dagpengekrav

SF og Enhedslisten roser princip-forslag fra LO-fagbevægelsen for et nyt dagpengesystem.

Både SF og Enhedslisten bakker op om dagpengekravene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

LO og FTF får opbakning fra SF og Enhedslisten til fagbevægelsens oplæg til ni principper for et nyt dagpengesystem.

»Det er et fornuftigt udspil fra LO og FTF. Vi har brug for, de spiller ud med nogle principper, og jeg håber, regeringen vil lytte til dem, da de peger i en fornuftig retning,« siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø).

I et endnu ikke offentliggjort notat udarbejdet af LO, som Berlingske er i besiddelse af, oplister LO-fagbevægelsen ni punkter for et nyt dagpengesystem.

Ifølge Berlingskes oplysninger har FTF tilsluttet sig principperne, som dermed møder opbakning fra to hovedorganisationer, som i alt repræsenterer omkring 1,5 millioner lønmodtagere.

SFs leder, Pia Olsen Dyhr (SF), roser også udspillet.

»Jeg synes, det er rigtig positivt, at den samlede fagbevægelse nu kommer med et bud på, hvordan vi løser dagpengeproblemet,« siger hun og understreger, at SF går efter at få løst dagpengeproblemet så hurtigt som muligt.

SF lancerer onsdag selv en stor dagpengekampagne kaldet »Det dagpengeproblem, du kender« med henvisning til Socialdemokraternes kampagne »Det Danmark, du kender« fra tidligere i år.

Dagpengespørgsmålet har sat regeringen under pres på grund af blandt andet kritik af manglende justering af genoptjeningskravet.

SR-regeringen har meldt ud, at en kommission efter valget skal komme med sine anbefalinger på området.