SF langer ud efter de Radikale i dagpengedebat

SF langer ud efter de Radikale for at være det afgørende element, der ikke vil bøje sig i spørgsmålet om en ændring af dagpengereglerne.

Foto: Nils Meilvang. SF-formand Pia Olsen Dyhr.
Læs mere
Fold sammen

Det er de Radikale, som står med ansvaret for, at der ikke kan findes en løsning for de 40.000 danskere, der er faldet ud af dagpengesystemet.

Sådan lyder det fra SFs formand, Pia Olsen Dyhr (SF), i Jyllands-Posten.

»Det, der blokerer for, at vi får fundet en løsning, er de Radikale. Jeg er ikke i tvivl om, at der er store dele af Socialdemokraterne, der gerne ser en løsning på det her problem,« siger Pia Olsen Dyhr.

Ifølge Jyllands-Posten er det en holdning, som mange socialdemokrater uden for citat gennem længere tid har bakket op om.

Pia Olsen Dyhr peger på, at SF tidligere som en del af regeringen - sammen med Socialdemokraterne og de Radikale - forsøgte at skabe ændringer på dagpengeområdet. Men her var der var »ét parti, der ikke ville være med til at se på det«, forklarer hun.

Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen (S), vil ikke svare på, om de Radikale, blokerer for en ændring. Han henviser til regeringsgrundlaget i 2011, hvor det blev aftalt ikke at pille ved dagpengereglerne.

»Efter valget var der flertal for dagpengereformen, og derfor stod den ikke til at ændre. Det blev aftalt ved regeringsdannelsen, og Socialdemokraterne løber ikke fra aftaler,« siger han til Jyllands-Posten.