S: Vi laver reformer uden at ryste i bukserne

Lars Løkke Rasmussen advarer mod en reformpause i kølvandet på det økonomiske opsving, men Socialdemokraterne mener ikke, regeringen kan klandres for at slække på reformkursen.

Foto: Keld Navntoft. »Hvis man ser tilbage på de seneste tre år, synes jeg faktisk ikke, man kan klandre den her regering for på nogen måde at have været reformangst eller for at have veget tilbage for at træffe svære beslutninger. Det kan man også regne med, at vi vil gøre fremadrettet også - uden at ryste i bukserne.« Maja Panduro (S), politisk ordfører.
Læs mere
Fold sammen

Socialdemokraterne er bestemt ikke et reformangst parti, fastslår politisk ordfører Maja Panduro (S), og derfor undrer hun sig over Lars Løkke Rasmussens (V) udmelding om, at der ikke er plads til en reformpause, selv om det ser ud til at gå godt i dansk økonomi.

For regeringen har allerede lavet reformer - og er klar på at lave flere, siger Maja Panduro.

Venstre-formanden kommer med sin advarsel i søndagens Jyllands-Posten, men den politiske ordfører giver ikke meget for udmeldingen, når Løkke ikke selv vil komme med konkrete bud på, hvor der skal reformeres.

»Jeg synes faktisk, at det er en lille smule karakteristisk, at vi nu skal opleve Lars Løkke efterlyse, at man skal lave 2025-planer, når manden ikke engang selv vil svare på, hvad han egentlig vil med sine skattelettelser, sin nulvækst, sin brugerbetaling og sit kontanthjælpsloft. Det er sådan lidt flot,« lyder reaktionen fra Maja Panduro.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen skal de spæde forårstegn i dansk økonomi ikke bruges til at falde tilbage i »selvtilstrækkelighed«.

»Der bliver helt klart lagt op til, at vi skal have det samme falske valg, som vi havde sidst. Nemlig at der er nogen - læs mig - der vil erodere vores velfærdssamfund, og der er andre - læs regeringen - som vil sikre fortsat udbygget velfærd,« siger Venstre-formanden til Jyllands-Posten.

Men den anklage mod regeringen har ikke hold i virkeligheden, betoner Maja Panduro.

»Hvis man ser tilbage på de seneste tre år, synes jeg faktisk ikke, man kan klandre den her regering for på nogen måde at have været reformangst eller for at have veget tilbage for at træffe svære beslutninger. Det kan man også regne med, at vi vil gøre fremadrettet også - uden at ryste i bukserne,« siger hun.

Socialdemokraterne har lanceret kampagnen »Det Danmark, du kender«, som blandt andet skal stå i skærende kontrast til Venstre, der vil »eksperimentere med det danske velfærdssamfund og den danske økonomi«, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tidligere har anklaget Løkke for at have planer om.

Og Maja Panduro mener da også, at Løkke bruger for meget tid på at skabe usikkerhed om dansk økonomi i stedet for at forklare, hvad har tænkt sig at gøre, hvis han sætter sig på regeringsmagten efter valget.

»Når vi skal reformere Danmark, skal det være netop for at passe på det Danmark, vi holder af. Og det gør man altså ikke ved at skabe så stor usikkerhed for helt almindelige danskere, som Lars Løkke gør, når han ikke vil fortælle, hvad hans nulvækst skal gå ud på, om vi skal betale penge for at gå til lægen, og når han ikke vil give ærlige svar om sit kontanthjælpsloft,« siger hun og fortsætter:

»Det er fint nok at være optaget af reformer, men Lars Løkke er mest af alt optaget af at slippe for at fortælle om sin egen politik. Og det, synes jeg egentlig, er ærgerligt.«