Løkke advarer om økonomisk nedtur

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen advarer om, at den aktuelle økonomiske optur for Danmark kan blive kort.

Foto: Lene Esthave. Lars Løkke Rasmussen på Statsskolen i Sønderborg.
Læs mere
Fold sammen

Det aktuelle økonomiske opsving får nu Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), til at advare mod selvtilstrækkelighed« og politisk reformpause i tillid til, at krisen er ovre og afløst af et nyt opsving, skriver Jyllands-Posten.

Venstreformanden mener, at der ikke er plads til stilstand, men fortsat brug for reformer.

Udmeldingen kommer i kølvandet på regeringens netop fremlagte konvergensprogram, der er en slags helbredsattest for dansk økonomi, der hvert år skal sendes til EU.

Regeringen opjusterer heri forventningen til væksten i valgåret 2015 og til næste år.

Men på længere sigt må danskerne forberede sig på vigende økonomisk vækst og stigende gæld. Økonomien vil således være i balance i 2020, men ikke i årene derefter.

»Det giver basis for en advarsel. For min store bekymring er, at hvis vi ikke tænker os rigtig godt om, vil vi ikke være i stand til at gribe opsvinget og flyve højt og længe. Så risikerer vi at lave en maveplasker igen alt for hurtigt,« siger Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne mener dog, at Venstreformanden er for pessimistisk.

»Det virker som om, at det er irriterende for Lars Løkke Rasmussen, at det går bedre i Danmark. Det passer ikke i hans valgkampsstrategi,« siger politisk ordfører Maja Panduro (S) til Jyllands-Posten.

Hos tænketanken CEPOS glæder cheføkonom Mads Lundby Hansen siger over Lars Løkkes udmelding, omend han savner flere bud på reformer fra Venstreformanden.

»Det er godt, at han advarer mod en reformpause, for dansk økonomi står til den sjettelaveste vækst ud af 34 OECD-lande, men vi ser meget gerne, at Løkke kommer med nogle helt konkrete reformforslag om for eksempel et nyt kontanthjælpsloft, men derudover også reformer af dagpenge, efterløn, folkepension og skattesystem,« siger Mads Lundby Hansen.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!