Ny Alliance kaldt til asylforhandlinger

Ny Alliances Jørgen Poulsen skal mandag eftermiddag mødes med integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech fortsætter i dag forhandlinger om en ny aftale på asylområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen

Det ser ud til, at Pia Christmas-Møllers ord har vægt hos integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. I hvert fald har ministeren fulgt løsgængerens råd om at indkalde både Socialdemokraterne og Ny Alliance for at få en ny asylaftale i hus med et bredt flertal.

Mandag eftermiddag er Ny Alliances integrationsordfører Jørgen Poulsen indkaldt til møde hos integrationsministeren. Og han blev ifølge Berlingske Tidendes oplysninger indkaldt få timer efter Pia Christmas-Møllers opfordring.

I modsætning til regeringen mener Ny Alliance, at asylansøgere skal have lov til at arbejde, mens de venter på at få afklaret deres sag. Men Jørgen Poulsen har dog ingen ultimative krav med til ministeren.

- Vi er desværre ikke af den størrelse, at vi kan råbe på noget ultimativt. Men vi vil meget gerne være med til at tage ansvar for en fornuftig løsning for asylansøgerne, siger Jørgen Poulsen til Berlingske Tidende.

- Forhandlingerne er en lakmus-test på, om man virkelig vil det brede forlig, som regeringen har sagt, siger Jørgen Poulsen.

Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger har også Socialdemokraternes integrationsordfører Henrik Dam Kristensen været til møde med ministeren.

Dansk Folkeparti stillede i sidste uge nogle spørgsmål til ministeren om blandt andet asylbørnenes forhold på asylcentrene. Det skete efter, at Dansk Røde Kors i Berlingske Tidende advarede mod regeringens forslag om at lade omkring 60 afviste asylansøgerfamilier flytte ud af asylcentrene. Mange børn vil dermed blive tvunget væk fra kammerater og skoler, lød begrundelsen fra Dansk Røde Kors.

Birthe Rønn Hornbech har endnu ikke svaret på Dansk Folkepartis spørgsmål.

I øjeblikket har regeringen forlig med Dansk Folkeparti på asylområdet. Dagen inden statsminister Anders Fogh Rasmussen udskrev folketingsvalg lancerede regeringen en plan om at lade afviste asylansøgerfamilier bo udenfor asylcentrene.