Nordiske naboer er bedre til at få unge i job end Danmark

Ny rapport viser, at danske unge i alderen 25-34 år venter længere på job end unge i andre OECD-lande.

Søren Pind, uddannelses- og forskningsminister, er ikke imponeret over Danmarks ringe evner til at få unge med videregående uddannelse i arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

København. Når det handler om at få unge med en videregående uddannelse i job, er Danmark i den lave ende blandt de 33 lande i den internationale økonomiske organisation, OECD.

Det viser rapporten Education at a Glance.

83 procent af de danske unge i alderen 25-34 år med en videregående uddannelse er i arbejde, viser rapporten.

Danmark er dermed på en 20.-plads, når der måles på, hvor gode landene er til at få veluddannede unge i arbejde.

Det imponerer ikke uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V).

- Danske studerende skal blive så dygtige som muligt, så de bliver klædt på til arbejdsmarkedet og til livet i øvrigt.

- Det giver stof til eftertanke, at vi i Danmark er dårligere til at få unge i arbejde end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med.

- Det kan der være mange årsager til, men det understreger, hvor vigtigt det er, at vi fokuserer på, om vores uddannelser er indrettet rigtigt, siger Pind i en pressemeddelelse.

Island klarer sig bedst i rapporten, når det handler om beskæftigelsesfrekvensen.

Her er 92 procent af de 25-34-årige i arbejde. Holland og Luxemburg følger lige efter. Sverige og Norge er ligeledes foran Danmark. Her er tallet 87 procent. Tyrkiet, Grækenland og Italien klarer sig dårligst.

- Det er ulykkeligt for den unge ikke at kunne få et job efter uddannelsen. Derfor skal vores uddannelser være blandt verdens bedste og studerende være attraktive for arbejdsmarkedet, siger Søren Pind.

Han gør opmærksom på, at regeringen har sat flere initiativer i gang, som skal "højne uddannelsernes kvalitet og relevans for arbejdsmarkedet".

Blandt initiativerne er der nedsat et udvalg om bedre universitetsuddannelser. Det skal undersøge, hvordan universitetsuddannelserne skal indrettes fremover.

/ritzau/