Minister vil hjælpe klemte museer før sommerferien

Flere museer risikerer lukning, fordi de skal tilbagebetale store lån. En undersøgelse skal granske sagen.

Arkivfoto af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arbejdsmarkedets Feriefond kræver, at en række museer og kulturinstitutioner betaler lån for flere millioner kroner tilbage tidligere end ventet.

Det kan potentielt trække tæppet væk under flere af museerne, og derfor har politikerne på Christiansborg den seneste tid forsøgt at finde en løsning.

Men der skal mere viden på bordet, før der kan findes en løsning, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). Han igangsætter derfor en undersøgelse af sagen.

»Jeg ved, at de berørte museer og institutioner har brug for, at der findes en løsning snarest muligt,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

»Så snart undersøgelsen er færdig, vil jeg derfor indkalde aftalepartierne, og det er min ambition, at vi er klar med en løsning inden sommerferien.«

Arbejdsmarkedets Feriefond hører under beskæftigelsesområdet.

Baggrunden for hele miseren er, at et flertal bestående af S, SF, R, K og V i 2014 besluttede at overføre 280 millioner kroner af Arbejdsmarkedets Feriefonds formue til staten.

Samtidig blev det præciseret, at fondens primære formål er at støtte vanskeligt stillede familier med ferieophold. Det medførte, at museerne blev bedt om at afvikle deres lån hos fonden før tid.

/ritzau/