Minister: Undersøgelse bør mane til eftertanke

Bestyrelsen og rektorat bør tænke sig godt om ovenpå resultat af rundspørge blandt forskere på Københavns Universitet, mener Videnskabsministeren.

Forskere på Københavns Universitets har manglende tillid til ledelse efter Ralf Hemmingsens rolle i Penkowa-sagen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både på bestyrelses- og rektorgangene på Københavns Universitet bør de tænke grundigt efter, hvad de kunne have gjort bedre i forbindelse med skandalesagen om Milena Penkowa.

Det mener videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen, efter at en ny undersøgelse har vist en meget begrænset tillid til ledelsen fra de menige forskere på universitetet.

Charlotte Sahl-Madsen (K) understreger dog, at det alene er et bestyrelsesanliggende at udpege rektorer på Københavns Universitet, og at hun derfor ikke kunne drømme om at blande sig i det.

- Men det kan give anledning til at evaluere den kommunikation, der har været. Og evalueringen af de væsentligste interessenter. Er der noget, vi kunne have gjort anderledes. Det ville da være helt naturligt at reflektere over det, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Hun anser det for naturligt, at et ret stort antal forskere efter Penkowa-sagen ser med skepsis på ledelsen.

- Det er klart, at der efter en en stor og omfattende sag på Københavns Universitet ikke vil være hundrede pct. opbakning. Det tror jeg nu sjældent, der vil være. Men noget tyder på, at der stadig er en kommunikationsopgave, der skal løses. Og det er jeg sikker på, at bestyrelsen er opmærksom på, siger videnskabsministeren.

INFOshop: Her er Danmarks bedste skoleguider