Minister om bundplacering: »Det er et stort øv, det er det«

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen får den laveste vurdering af alle regeringens ministre i ny Gallup-måling.

ARKIVFOTO: Sofie Carsten Nielsen, uddannelsesminister Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er aldrig sjovt at ligge bagerst feltet.

Derfor er det ikke en helt tilfreds uddannelsesminister, der må sande, at hun får den laveste vurdering af alle Helle Thorning-Schmidts (S) ministre i en ny Gallup foretaget for Berlingske.

»Det er et stort øv, det er det. Men jeg er ikke helt overrasket. Jeg har ikke været minister så længe, og jeg er ikke så kendt endnu. Samtidig besluttede jeg fra begyndelsen, at jeg gerne ville lave nogle forandringer på uddannelsesområdet, og det er der nogen, der er utilfredse med,« siger Sofie Carsten Nielsen.

Gallup har bedt danskerne vurdere, hvor godt de enkelte ministre har klaret deres ministerjob på en skala fra et til 100. Og med en score på 35,2 må den radikale uddannelsesminister se sig henvist til nederste podieplads.

Sofie Carsten Nielsen havde gerne set, at der ikke stod hendes navn på sidstepladsen, men:

»Det er ikke et selvstændigt succeskriterium at blive populær fra måling til måling. Jeg er i politik for at skabe de forandringer, som jeg mener, der er brug for. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke godt ville have haft en bedre måling,« siger hun.

Som uddannelsesminister har hun stillet sig i spidsen for at skære i antallet af pladser på bestemte studier f.eks. humaniora, og det har medført utilfredse røster flere steder. Det får dog ikke den radikale minister til at ryste på hånden.

»Jeg synes de forandringer, jeg arbejder for, er de rigtige. Og jeg både lever med og respekterer, at folk giver udtryk for deres utilfredshed.«