Minister: OK med fire år til kandidat-uddannelse, hvis ...

Alle partier bag den omstridte fremdriftsreform for universiteterne er klar til at se på, om den skal justeres. De Radikale foreslår, det skal være muligt at tage sin kandidat over fire år. Men betingelsen er, at man forsørger sig selv med deltidsjob ved siden af studiet.

De Radikale foreslår, det skal være muligt at tage sin kandidat over fire år, hvis man forsørger sig selv med deltidsjob ved siden af studiet. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Radikale åbner nu op for, at det skal være muligt at bruge fire år på at tage sin kandidatuddannelse, hvis man kan undvære SUen og forsørge sig selv ved et deltidsjob ved siden af studiet. Det skriver Politiken.

Det er uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R), der nu åbner op for at se på den udskældte fremdriftsreform på universiteterne.

»Det er for at sikre, at vi har kandidater, der er dygtige nok, og som har en tæt tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er ikke et spørgsmål om at bløde op for noget«, siger ministeren dog.

Fremdriftsreformen er blevet kritiseret af mange for at gøre det svært at arbejde ved siden af studiet, hvilket giver mindre erhvervserfaring og mindre på CVet, når der skal søges job. Når reformen træder i kraft efter sommerferien, er der krav om, at alle studerende skal være fuldtidsstuderende.

Dermed skal der en ændring af reformen til, for at de Radikales forslag kan blive til virkelighed. Studerende, der håber på en gennemgribende ændring af reformen, skal dog ikke sætte deres lid til de Radikale. Sofie Carsten Nielsen vil ikke diskutere andet end muligheden for en kandidat på deltid.

»Når man er fuldtidsstuderende, skal man være det. Vi vil gerne have flere kandidater med en tættere tilknytning til arbejdsmarkedet, som hurtigere kommer i beskæftigelse, når de er færdige. En af måderne er at knytte kandidatstuderende til en virksomhed, allerede mens de studerer«, siger Sofie Carsten Nielsen til Politiken.

Dansk Folkeparti, SF og Socialdemokraterne bakker op om forslaget fra de Radikale. Det gør Venstre og de Konservative ikke, men dog er de to borgerlige partier også klar til at ændre reformen.