Messerschmidt: »Hun er en lidt forvirret pige, der kommer fra Rebild til Bruxelles«

Morten Messerschmidt afviser blankt tidligere DF-parlamentariker Rikke Karlssons anklager om, at han skulle dække over brug af fondsmidler i Europa-Parlamentet.

Morten Messerschmidt afviser anklager fra Rikke Karlsson. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Morten Messerschmidt (DF) var ikke varskoet om, at hans kollega i Europa-Parlamentet Rikke Karlsson ville melde sig ud af Dansk Folkeparti.

Derfor er hendes pressemeddelelse udsendt tirsdag morgen også »temmelig overraskende« læsning for ham. I pressemeddelelsen giver hun udtryk for, at blandt andre Morten Messerschmidt kan have skjult regnskaber fra to partipolitiske fonde, hvor han er formand for den ene.

»Det virker på mig mest af alt som om, hun er en lidt forvirret pige, der kommer fra Rebild til Bruxelles, og ikke kan overskue, hvad der sker omkring hende,« siger Morten Messerschmidt om sin nu forhenværende partifælle, der inden valget i 2014 var byrådsmedlem i Rebild Kommune.

Rikke Karlsson beskriver i sin pressemeddelelse, at hun har forladt partiet, fordi hun ikke har kunnet få oplysninger om, hvad millioner af kroner i regnskaberne for fondene MELD og FELD er blevet brugt til. Men ifølge Morten Messerschmidt er det direkte forkert, at han skulle have hemmeligholdt regnskabsoplysninger for Rikke Karlsson.

»Det er det glade vanvid at forstille sig, at vi skulle hemmeligholde noget som helst. Alle regler er overholdt til punkt og prikke, regnskaberne ligger til skue på Europa-Parlamentets hjemmeside. Jeg forstår ganske enkelt ikke, hvad Rikke Karlsson ikke har kunnet få svar på,« siger han.

Messerschmidt fortæller, at Rikke Karlsson for en måned siden inviteret til en regnskabsgennemgang på hans eget initiativ, fordi han fornemmede, der var ting, hun var usikker på.

»Det valgte hun ikke at sige ja til, ligesom hun i øvrigt har valgt ikke at varsle noget af det her over for mig, før jeg modtager en pressemeddelelse,« siger han.

Morten Messerschmidt understreger også, at regnskaberne i de to fonde ligger offentligt tilgængeligt, og at det eksterne revisionsfirma Ernst and Young har gennemgået regnskaberne. Derfor understreger han også, at alle, der hævder, at han skulle have misbrugt midler, »vil blive anklaget for injurier«.

Rikke Karlsson har været medlem af Europa-Parlamentet siden 2014, hvor hun blev valgt ind for Dansk Folkeparti med Morten Messerschmidt, Anders Vistisen (DF) og Jørn Dohrmann (DF).

Anders Vistisen oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at han også har underskrevet de samme papirer som Rikke Karlsson, og at han »ikke er i tvivl om, hvor pengene er, eller hvad pengene er gået til«.