Espersen ulykkelig over niecens farvel

DF-næstformand Søren Espersen havde ikke i »sin vildeste fantasi« troet, at hans niece, Rikke Karlsson, ville forlade deres fælles parti. Det er en af de rigtig sorte dage i mit liv, siger han.

Søren Espersen anser dagen i dag for en af de sorteste i sit liv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nyheden om europaparlamentsmedlem Rikke Karlssons farvel til Dansk Folkeparti kom som en bombe for Søren Espersen (DF), der udover at være partiets næstformand også er Rikke Karlssons onkel.

Hun meddelte tirsdag morgen, at hun forlader Dansk Folkeparti i protest mod partiets frontfigur i Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt (DF).

»Jeg er utrolig chokeret og rystet over det her. Jeg er ulykkelig over, at hun har bragt partiet i den situation. Det er jeg simpelthen bare rigtig, rigtig ked af, og jeg har ikke kunnet forestille mig det her i min vildeste fantasi,« siger Søren Espersen til Berlingske Nyhedsbureau.

Rikke Karlsson begrunder sit farvel med, at Morten Messerschmidt ikke har villet give hende indsigt i økonomien i to fonde, som hun og resten af DFs politikere i Europa-Parlamentet er medlem af.

»Jeg har forsøgt at få kontakt til Dansk Folkepartis ledelse for at få hjælp til at få undersøgt de faktiske forhold i fondene. Da dette ikke har været muligt, ser jeg mig derfor nødsaget til at frasige mig ethvert ansvar i forbindelse med disse fonde og ser derfor kun en udmeldelse af partiet som den eneste løsning,« siger hun i en pressemeddelelse.

Søren Espersen ønsker ikke at kommentere selve sagen, da han som Rikke Karlssons onkel føler sig inhabil.

»Jeg kan ikke sige andet, end at det her er en de rigtig sorte dage i mit liv,« siger Espersen.