Lars Løkke til Mette Frederiksen i TV-duel: S-udspil er »det største bluffnummer i dansk politik«

Statsministeren går offensivt til værks i sin vurdering af Socialdemokratiets pensionsudspil i tv-duel.

TV-duel imellem statsministerkandidaterne Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) i 21Søndag DR-Byen i København, søndag den 31. marts 2019. Vært er Kåre Quist. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

København. Sundhed, pension og klima.

Det er de tre hovedtemaer under søndagens første tv-duel før folketingsvalget mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, på DR1.

Lars Løkke Rasmussen angriber det pensionsudspil om ret til tidligere tilbagetrækning og overgang til folkepension, som Socialdemokratiet lancerede tidligere i år.

Han mener, at det kan være et af de største blufnumre i dansk politik i generationer.

- Enten vil der være massivt skuffede forventninger, der får Helle Thorning-Schmidt (forhenværende statsminister, red.) til at ligne en, der holder løfter, eller også kommer der et stort hul i statskassen, siger han.

Mette Frederiksen afviser kritikken og statsministerens tale om, at kun 2850 fuldtidsbeskæftigede vil kunne gå tidligere på folkepension med de tre milliarder kroner, som Socialdemokratiet vil sætte af årligt.

Lars Løkke Rasmussen og blå blok er presset af dårlige meningsmålinger, som i øjeblikket giver Mette Frederiksens røde blok et solidt forspring.

VLAK-regeringen har senest forsøgt at komme i offensiven med en aftale på sundhedsområdet, der blev indgået med Dansk Folkeparti.

Den aftale indebærer en lukning af de fem regionsråd, hvilket Socialdemokratiet er uenig i.

Mette Frederiksen foreslår under debatten, at hun og Lars Løkke Rasmussen indgår en aftale om, at der bliver sat økonomi af til at imødekomme de udfordringer, der er, fordi der bliver flere børn og ældre i fremtiden.

Statsministeren undlader at svare direkte på opfordringen.

Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen er vant til at debattere med hinanden i Folketingssalen, men det er første gang, at de tørner sammen i en duel på tv.

Alternativets Uffe Elbæk og Enhedslistens Pernille Skipper har også meldt sig på banen som kandidater til statsministerposten.

Valget til Folketinget er endnu ikke udskrevet, men skal afholdes senest 17. juni.

/ritzau/