K vil gøre mere for at sende udenlandske hjemløse hjem

Københavns overborgmester vil gøre mere for at hjælpe udenlandske hjemløse i København, mens Konservative vil gøre mere for at sende dem hjem.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vil være en stor fejl, at give de udenlandske hjemløse i København mere hjælp i form af rådgivning, flere sengepladser og bedre og bedre organisering af uddeling af mad, som overborgmester Frank Jensen (S) har foreslået, mener Konservative, der fastholder, at udenlandske hjemløse ikke skal have hjælp i Danmark.

»Det er selvfølgelig virkelig ubehageligt at skulle sige nej til at hjælpe folk på gaden. Men det vil helt uden tvivl trække flere hjemløse herop, hvilket vil give mere kriminalitet og mange andre problemer. Det vil gøre København til europæisk socialkontor og vil være en stor fejl,« skriver Rasmus Jarlov, der er politisk leder for Konservative i København, i en pressemeddelelse.

Han peger blandt andet på, at de mange udenlandske hjemløse kan gøre det svært at hjælpe de danske hjemløse.

»Det, jeg er mest bange for, er, at danske hjemløse fortrænges fra byens herberger og gadekøkkener. Udlændingenes store antal kan gøre det svært at give ordentlig hjælp til vores egne hjemløse,« siger han.

I stedet for at give bedre forhold for de udenlandske hjemløse, ønsker Konservative, at der gøres mere for at få sendt dem hjem,« mener Rasmus Jarlov, der vil tage sagen op med justitsministeren.

»Problemet kan kun løses for København, hvis vi gør det nemmere at få sendt udlændingene hjem. Vi må tage en diskussion med justitsministeren, og om nødvendigt må den danske regering tage mulighederne for hjemsendelse op i EU. Mange andre storbyer har nøjagtigt det samme problem,« siger Rasmus Jarlov.