Frank Jensen vil give udenlandske hjemløse bedre vilkår

Fattige flygtninge i København skal ikke leve i »slumlignende« forhold, mener overborgmester Frank Jensen, der derfor er parat til at sætte ind med sikrede sengepladser, pleje og rådgivning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vil gøre op med de dårlige kår, som hjemløse flygtninge lever under i København. Derfor foreslår S-borgmesteren et transitprogram, der skal sikre flere sengepladser til de udenlandske hjemløse i private herberg.

»Vi ser en fattigdom, som burde høre fortiden til. Lige om lidt kommer vinteren og frosten. Vi kan ikke bare se til, mens hjemløse må overnatte på gader og i parker - og i værste fald risikerer at fryse ihjel. Derfor har jeg stillet forslaget om et transitprogram,« siger Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Overborgmesteren satser denne gang på at gøre vilkårene for de fattige flygtninge bedre gennem det private. Det gør han fordi, han tidligere har rendt panden mod en mur med forslag om transitrum, der igennem kommunalt regi skulle have givet flygtningene tag over hovedet, men det sagde regeringen nej til.

»København hverken kan eller skal være socialkontor for hele verden. Derfor kommer det her transitprogram også til at handle om at hjælpe udenlandske hjemløse videre - enten til arbejde, så de kan bidrage til Danmark. Eller med at komme hjem,« siger Frank Jensen.

Forslaget, der blev præsenteret i TV 2-Nyhederne fredag aften, indebærer udover flere sengepladser også pleje, sundhedsmæssig hjælp og rådgivning om hjemrejse til udenlandske hjemløse, hvilket der ifølge overborgmesteren sjældent er fokus på.

Ideen udspringer af gode erfaringer med lignende projekter fra Sverige.