Interaktiv grafik: Flygtningekrisen og de mange politiske udmeldinger

Overblik: Hvem har foreslået hvad, siden større grupper af flygtninge i september sidste år satte kurs mod Sverige ad de danske motorveje - og for alvor satte flygtninge- og migrantkrisen på den politiske dagsorden? Politiko.dk har samlet de vigtigste forslag, udspil og meldinger fra Folketingets partier.

Denne grafik er opdateret og afløser en tidligere version, som var behæftet med fejl i mandatfordelingen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På forsiden af Berlingske torsdag foreslog Liberal Alliance en »asyl-timeout«. Partiet vil lukke Danmark i to år. Antallet af flygtninge, der er kommet til Danmark, siden vi i september var vidner til, at flygtninge gik på motorvejen ved Rødby, er simpelthen for højt – især hvis det fortsætter, lyder det.

Samtidig er flygtninge- og indvandrerpolitikken nu det suverænt vigtigste emne på danskernes politiske dagsorden.

Politiko.dk er derfor dykket ned i, hvad Folketingets partier siden september er kommet med af udspil og markante, nye udmeldinger i bestræbelserne på at løse flygtningekrisen.

Vi har bevidst udeladt den længerevarende diskussion om grænsekontrol, hvor adskillige partier ad flere omgange har foreslået både midlertidig og permanent grænsekontrol samt indførsel af transportøransvar. Den danske grænsekontrol har siden den blev indført 4. januar ført til, at 4.458 personer er kontrolleret, 6 har fået afvist/nægtet indrejse, 4 er blevet sigtet for menneskesmugling.

Forslagene i grafikken herunder dækker perioden fra september 2015 til nu.

Denne grafik er opdateret og afløser en tidligere version, som var behæftet med fejl i mandatfordelingen.