Hjort: »Vi vil øge antallet af soldater i Afghanistan, hvis der er behov for det«

Danmark har af USA fået forespørgsel om et større dansk bidrag til Afghanistan, siger Claus Hjort Frederiksen.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: INTS KALNINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Med den amerikanske forsvarsminister, Jim Mattis, ved sin side udtalte den danske forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen (V), tirsdag, at Danmark godt kan finde på at øge antallet af danske soldater i Afghanistan.

- Vi er åbne overfor at øge antallet af vores styrker i Afghanistan, hvis det er nødvendigt, men vi har ikke taget beslutningen endnu.

- Men jeg kan sige, at vi generelt er positive over for at øge vores tilstedeværelse i Afghanistan, siger Claus Hjort Frederiksen på pressemødet.

I et uddybende interview med TV2 News uddyber forsvarsministeren efterfølgende, at Danmark har fået en forespørgsel "for nylig":

- Det er klart, at der er problemer i Afghanistan, og det at vi deltager, er ret vigtigt.

Jim Mattis udtaler om situationen i Afghanistan:

- I Afghanistan er vi oppe imod en målrettet fjende. ISIL (Islamisk Stat, red.) er blevet slået tilbage, al-Qaeda har ikke været i stand til at udføre angreb uden for Afghanistan, og regeringen er besluttet på at arbejde på en lydhør måde fremad med befolkningen. Deri ligger vejen frem.

Danmark har siden 2002 som led i en international indsats ydet både militær og humanitær støtte til Afghanistan.

Danmark har haft kampsoldater i Afghanistan siden 2002 og 12 år frem. I hovedparten af krigen har Danmark bidraget med op til 750 soldater. Mindst 13 milliarder kroner er blevet brugt på militære udgifter.

/ritzau/