Gade stopper som minister

»Min politiske handlefrihed er blevet indskrænket, og det kan jeg ikke leve med som minister,« siger Søren Gade (V). Regeringsrokade på vej, erfarer TV 2.

Søren Gade (V) stopper. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarsminister Søren Gade (V) føler selv, at han er så svækket af skandalesagerne i forsvaret, at han har besluttet at stoppe som minister, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

»Min politiske handlefrihed er blevet indskrænket, og det kan jeg ikke leve med som minister,« siger Søren Gade, der mener, at sagerne om jægerbogen og lækagen fra 2007 gør det vanskeligt for ham at fungere optimalt som minister.

 »Man skal ikke være atomfysiker for at regne ud, at jeg er blevet betydeligt svækket politisk i de seneste seks måneder.«

Det flytter fokus fra de udsendte soldater, og det gør det vanskeligt at implementere det nye forsvarsforlig, mener Gade, der påpeger, at flere forligspartier har udtrykt manglende tillid til ham.

»Det vil være ubærligt for mig, hvis min person kom til at stå i vejen for at træffe de rigtige beslutninger,« siger Søren Gade til Jyllands-Posten.

Hans beslutning betyder også, at han samtidig med at han forlader misterposten, helt forlader politik. Samtidig vil hans afgang udløse en rokade.

 Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fik beskeden fra Søren Gade i weekenden. Han udtrykker forståelse for Gades beslutning. 

 »Jeg respekterer naturligvis Sørens beslutning, men beklager den også meget. Søren er jo en ekstremt værdsat forsvarsminister, som med stor empati, stort engament og stor faglig dygtighed har løst en meget vanskelig opgave. For det skylder Danmark ham stor, stor tak,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Sammen med Gade stopper hans omstridte pressechef Jacob Winther.

Kilde: JP