Frank Jensen vil flytte betalingsring

Københavns overborgmester genåbner nu diskussionen om, hvor en betalingsring om København skal placeres. SF afviser.

Overborgmester i København Frank Jensen til Socialdemokraternes valgfest i Store Vega torsdag 15. september. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne blødte kraftigt på valgdagen i København og omegn på grund af betalingsringen. Nu vil overborgmester Frank Jensen (S) have ændret den placering, som S og SF gik til valg på. Det skriver Politiken søndag.

»Det er klart, at det, som Socialdemokratiet og SF spillede ud med, det var for at have en eller anden model i valgkampen. Jeg går ud fra, at nu, hvor valget er overstået, og der kommer en ny regering, at vi så for alvor kommer i dialog om den optimale placering af betalingsringen«, siger Frank Jensen (S) til Politiken.

Frank Jensen vil undgå, at borgere tæt på betalingsringen kommer til at betale ekstra for at køre deres børn i skole.

»Vi skal finde den rigtige løsning, som bidrager til at mindske trængslen af biler, men som også sikrer, at byen hænger sammen, så vi ikke ødelægger skoledistrikter med placeringen«, siger Frank Jensen til Politiken.

SFs trafikordfører Pia Olsen Dyhr afviser forslaget fra overborgmesteren:

»Vi har lagt ringen der, hvor den skal være. Og vi skylder vælgerne og københavnerne, at der ikke er mere usikkerhed om den sag. Forslaget om at flytte den må stå for Frank Jensens egen regning«, siger Pia Olsen Dyhr til Politiken.

Flere topsocialdemokrater erkender dog, at betalingsringen har kostet mange stemmer i og omkring København, hvor partiet er gået mere tilbage end i resten af landet.

»Det har fyldt meget i valgkampen, og det er klart, at vælgerne er blevet skeptiske. Men jeg er overbevist om, at det vil være en rigtig god ting for borgerne i både København og omegn og for dem, der spilder deres tid i trafikken«, siger Helle Thorning-Schmidt (S).

Kilde: Politiken