Finanslov: LA-top tier mandag om trusler

Både udenrigsminister Anders Samuelsen og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille er tavse.

Arkivfoto. Både udenrigsminister Anders Samuelsen og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille er tavse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Liberal Alliance har vakt stor opsigt med partiets trusler om ikke at stemme for regeringens egen finanslov med mindre der kommer »historiske« skattelettelser.

Fredag 22. december kommer finansloven til afstemning, og stemmer Liberal Alliance ikke for her, så ventes regeringen at falde. Dermed er tiden nu ved at rinde ud.

På vej ind i de sidste fem dages slutspurt er der dog pludselig opstået total tavshed fra LA-toppen.

Hverken partileder Anders Samuelsen eller Liberal Alliances chefforhandler, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, vil mandag give nogen svar på, hvorvidt de holder fast ved truslerne.

Mandag forlod udenrigsminister Anders Samuelsen Udenrigspolitisk Nævn uden at give pressen nogen svar - hverken på de igangværende forhandlinger eller på de emner, der havde været drøftet på Udenrigspolitisk Nævns møde.

Anders Samuelsen vendte om og gik fra den ventende presse, da det første spørgsmål handlede om, at tiden er ved at løbe ud for regeringens finanslov.

Senere mandag var det så økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Billes tur til at møde pressen.

Det skete i forbindelse med præsentationen af Økonomisk Redegørelse. Her mødte traditionen tro mange erhvervsjournalister op for at spørge til regeringens prognose for dansk økonomi.

Alligevel fik Simon Emil Ammitzbøll-Bille ikke overraskende et spørgsmål om, hvorvidt Liberal Alliance fastholder truslerne mod finansloven. Til det sagde LA's chefforhandler:

»Jeg synes, det er hyggeligt, at vi har fået en bredere kreds, der lytter med i dag. Jeg kommenterer på Økonomisk Redegørelse ikke andre ting,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

/ritzau/