DF: Kriminelle turister ser Danmark som slaraffenland

Selv om flere kriminelle turister bliver fanget og sigtet i Danmark, farer en stor del stadig ind og ud af landet, mener Dansk Folkepartis retsordfører. Indfør nu grænsekontrol, opfordrer han.

Læs mere
Fold sammen

Det skal være slut med at rejse til Danmark for at lave kriminalitet og derefter rejse ud af landet igen.

Det fastslår retsordfører i Dansk Folkeparti Peter Skaarup (DF), efter nye tal har vist, at antallet af sigtelser mod udenlandske turister i Danmark er steget med 49 procent fra 2008 til 2013. Retsordføreren ser tallene som et tydeligt tegn på, at alt for mange kriminelle ser Danmark som et slaraffenland, hvor det er muligt at begå kriminalitet, når man har lyst.

»Hvis man ikke bliver afsløret i at lave kriminalitet i Danmark, så kommer man ofte tilbage,« siger Peter Skaarup.

Det største problem er ifølge DF-ordføreren, at Danmark bliver opfattet som et meget åbent land, og at der ikke er sat politi og toldere af til at lave permanent grænsekontrol. En kontrol, som efter Peter Skaarups mening er altafgørende for at stoppe de kriminelles svipture.

»Vi skal have en kraftig forøget grænsekontrol med toldere og politi. Det er den hårde metode, der skal til, men jeg tror også på, at det vil sende et signal til de kriminelle tilrejsende om, at det ikke er i Danmark, man skal lave kriminalitet,« fastslår han.

Hos Socialdemokraterne ser retsordfører Trine Bramsen (S) det stigende antal sigtelser mod kriminelle turister som et tegn på, at politiet er blevet bedre til at fange de tilrejsende. Men denne begrundelse giver Peter Skaarup ikke meget for:

»Det er ikke situationen. Det er rigtigt, at politiet gør en del for at få fat i de kriminelle grupperinger, men der er nogle store mørketal, for der er mange, som ikke bliver afsløret. Og det er egentligt også totalt logisk, for når vi ikke har kontrol ved vores grænser, så er det nemt at fare ind og ud af landet og lave kriminalitet,« understreger han.