DF glad for minister-kovending i omdiskuteret sag om forældremyndighed

Dansk Folkeparti er glad for, at det nu er lykkedes at få et møde med socialministeren og de andre socialordførere om reglerne for forældremyndighed, hvis den ene forælder dræber den anden.

Foto: Simon Skipper

»Det er kun klædeligt, at ministeren nu holder det her møde. Man kan måske sige bedre sent end aldrig.«

Sådan siger Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard (DF), efter socialminister Manu Sareen (R) har indkaldt Folketingets socialordførere for at se på regler for forældremyndighed efter drab.

I første omgang afviste socialministeren at ændre reglerne, da medierne for to uger siden skrev om en far, der havde fået forældremyndighed over sine børn, efter han havde dræbt deres mor.

Men nu lader det til, ministeren er kommet på andre tanker.

»Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at ministeren helt berettiget har følt et pres fra mange af os andre socialordførere i forhold til, at det er nødvendigt at drøfte det her,« siger Karin Nødgaard.

Hun har selv stillet flere skriftlige spørgsmål til ministeren om området, som hun håber at få svar på ved mødet.

»Jeg forventer, at ministeriet har forberedt sig rigtig godt, så vi kan få svar på vores spørgsmål, og jeg forventer, at ministeren indgår konstruktivt i den her drøftelse. For Dansk Folkeparti er det vigtigt, at vi sikrer børnenes tarv bedst muligt, og så er det også et spørgsmål om, at det aldrig skal kunne betale sig at slå en partner eller tidligere partner ihjel«, siger socialordføreren.

Manu Sareen oplyser i en pressemeddelelse, at han torsdag har indkaldt Folketingets socialordførere til at drøfte lovgivningen, fordi en række sager har vakt forargelse i flere partier, som har efterspurgt et gennemsyn af lovgivningen.

»Mange socialordførere har allerede kommenteret de ulykkelige sager, og jeg forstår, at vi alle sammen er enige om, at det vigtigste er, at lovgivningen skal sikre børnene bedst muligt. Jeg ser derfor frem til sammen med mine politiske kolleger at drøfte, om det er tilfældet i dag,« siger Manu Sareen, der blandt andet vil have kastet lys over, hvor mange sager, der har været de seneste år, og lovgivningen i vores nabolande.

Venstre har sat sig for at samle et flertal, der skal føre til en ændring af forældreansvarsloven, mens også SF, Socialdemokraterne og Enhedslisten har talt for at se reglerne igennem.