Trump fastholder hård linje over for Kina inden forhandlinger

Den amerikanske præsident, Donald Trump, brugte sin taletid til FNs generalforsamling på at gentage sine beklagelser over Kinas handelspraksis, blot få uger inden de to lande skal mødes i Washington D.C. for endnu engang at forsøge at løse handelsspændingerne landene i mellem.

Udfaldene i forholdet mellem præsidenterne fra USA og Kina har flere gange givet store udfald på de finansielle markeder. Fold sammen
Læs mere
Foto: GREG BAKER

Ifølge Bloomberg News gentog Donald Trump sin hårde linje over for Kina i en tale, hvor han blandt andet sagde, at to årtiers forventninger om, at friere handel med Kina skulle få landet til at være mere markedsvenligt, er skudt til hjørne:

»Ikke nok med at Kina har afvist at indføre lovede reformer, så bygges der på en økonomisk model, der er afhængig af massive markedsbarrierer, stor statssubsidier, valutamanipulation, produkt-dumping, tvungne teknologiske transfers og tyveri af intellektuel ejendom og salgshemmeligheder i stor skala,« sagde han tirsdag.

Udfaldet kommer ifølge Bloomberg News efter en periode, hvor det ellers har tydet på, at der er blevet taget flere positive skridt i forhandlingerne mellem landene.

Anonyme kilder fortæller til mediet, at kinesiske selskaber gør klar til at købe mere svinekød for at vise god vilje inden de næste forhandlinger, der er planlagt til at finde sted i næste måned.

Verdens to største økonomier har været i struben på hinanden, stort set siden at Donald Trump blev valgt som præsident i 2016. Siden har de to lande flere gange indført straftold på hinandens varer, og ind til videre er ethvert forsøg på at nå til enighed om en løsning fejlet.

Der er planlagt nye forhandlinger mellem de to lande i starten af oktober i Washington D.C.

/ritzau/FINANS