Stor pukkel af generationsskifter

Det er ikke kun forbrugerne, der holder på pengene, også købere og sælgere af virksomheder sidder på hænderne i øjeblikket.

Læs mere
Fold sammen
Finanskrisen har gjort det langt vanskeligere at finansiere opkøb af virksomheder, og samtidig sidder flere virksomhedsejere med en bitter smag i munden, når de hører, hvad potentielle købere vil betale for deres virksomheder.

Det skriver dagbladet Børsen.

- De almindelige prisdannelsesmekanismer er sat ud af kraft i øjeblikket. Man bør som sælger vente med at sælge, indtil markedet er mere normaliseret, siger Jan Davidsen, adm. direktør for corporate finance-virksomheden Atrium Partners.

Hvornår markedet med hans ord er »normaliseret« igen, er yderst vanskeligt at sige.

I 2009 forventer han, at markedet for opkøb fortsat er frosset til, men frem mod 2010 og 2011 vil der være skabt en så stor pukkel af generationsskifter, at virksomhedshandler ifølge ham bliver tvunget i gang igen.

Danmark er et land med en overvældende stor andel af mindre- og mellemstore virksomheder grundlagt i 1960'ernes Danmark, og alle de virksomheder står i kø for at blive generationsskiftet.

Jan Davidsen anslår, at der i Danmark findes omkring 1200 ejerledede virksomheder med en omsætning på over 50 mio. kroner, der skal sælges til andre ejere inden længe.

- mja